Taraf gazetesi fena çuvalladı

Paralel yapının yayın organlarından Taraf'ta köşe yazan Hüseyin Özay, tarihlerde karışıklık yapınca asıl hedefi deşifre oldu.

Taraf gazetesi  fena çuvalladı
Taraf gazetesi fena çuvalladı
GİRİŞ 12.01.2015 13:31 GÜNCELLEME 12.01.2015 17:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

'Seçimi böyle kazandık' başlıklı yazısında Özay, bir AK Parti'li isimden itirafçı gibi söz etti.

Özay yazısında bu ismin halen AK Parti'de görev yaptığını da yazdı.

Taraf yazarının iddiaları şöyle ; Yapılanlardan vicdani olarak rahatsızlık duyduğunu ifade eden Seçim Koordinasyonu eski çalışanı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yürüttükleri “seçim sonuçlarını iktidar partisi lehine etkileme çalışmasını” madde madde detaylandırdı. Can güvenliği nedeniyle ismini vermek istemediğini öne süren AKP Seçim Bürosu’nda görevli personel, 2011 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ekibine katıldı. Personelin verdiği bilgiye göre, Soylu ile bazı sıkıntılar yaşadı. Ve parti yönetimi tarafından bu sıkıntılar üzerine başka bir birime alındı. Seçimlerle ilgili itirafta bulunan personel, halen AKP Genel Merkezi’nde görev yapıyor. AKP’de çalışan birçok personelin vicdanen rahatsız olduğunu ifade eden AKP çalışanı, 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili açılacak bir soruşturmada, birçok kişinin ifade verebileceğini öne sürdü.

FENA ÇUVALLADI

Ancak sözü edilen seçim tarihi 2011 Haziran ayı. Oysa Süleyman Soylu 1 Eylül 2012 tarihinde "Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede kendilerinin bize duyduğu itimada teşekkür ederek Ak Parti’nin ve milletin emrinde olduğumuzu ifade ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" diyerek AK Parti'nin teklifini kabul ettiğini duyurmuş, 5 Eylül 2012 tarihinde de resmen AK Parti'ye katılmıştı.

Arada 15 aylık bir zaman dilimi var ve Soylu'nun ismi neden bu yalana alet edilmişti. 

Sebep ise Soylu'nun paralel yapıyla mücadelede partinin en etkin isimlerinden birinin olması gösteriliyor. Ve tüm teşkilat ondan sorumlu olunca da paralel yapının parti içine sızdırılmış tüm isimleri temizlediği biliniyor.

YORUMLAR 16
  • cevahir-1 9 yıl önce Şikayet Et
    her partinin sandık görevlisinin elinde sandık sonuç tutanağı var. kim nerede nasıl bu sonuçları değiştirebilir? akıl var mantık var! saptırmanın da bu kadarı olmaz!
    Cevapla
  • Ahmet Eyüp Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin abinizde çocuklarıma helal lokma yedirmedim demişti
    Cevapla
  • BerTARAF 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarafı aklı selimler bertaraf edecektir. Taraf taraflıdır. Ülkenin karışmasına taraftardır.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimse tarihler arasındaki farka dikkat etmeyecek, ama yazıda anlatılmak isteneni herkes doğru kabul edecektir...
    Cevapla
  • mehmetm 9 yıl önce Şikayet Et
    Adını vermek istemeyen bir üst askeri yetkili benzeri bir masabaşı haberi olmuş. Yalandan paralel bile ölmediğine göre salla gitsin tarafsız taraf.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı