Guardian'dan Erdoğan'ın karşılamasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin lideri Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resmi karşılama töreni, İngiliz Guardian’a haber oldu.

Guardian'dan Erdoğan'ın karşılamasına tepki!
Guardian'dan Erdoğan'ın karşılamasına tepki!
GİRİŞ 13.01.2015 12:58 GÜNCELLEME 13.01.2015 16:27
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni konutunda Filistin lideri için 16 Türk devletini temsil eden askeri kıyafet giymiş askerlerle karşılama töreni dış basında yankı uyandırdı.

Guardian gazetesinin iç sayfalarındaki bir haberin başlığı ise "Türkiye lideri Abbas'ı 'Osmanlı sirkinde' ağırladı" oldu.

KADRİ GÜRSEL'İN SİRK TWEETİNE ATIF

Gazete, Fransız haber ajansı AFP'den sayfalarına taşıdığı haberde, Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel'in dün attığı "Osmanlı sirki sarayda" tweetine atıfta bulunmuş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlamıştı.

FİLM SETİ

Guardian'daki haber ise şöyle başlıyor:

"Mızraklı muhafızlar, zincirli zırhlarla donatılmış savaşçılar, parıldayan altın miğferler ve hatta iyi niyetle ortaya atılmış birkaç tutam bıyıklar...Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas bir tarih filminin setine gittiğini düşündüğü için affedilebilirdi. Ancak Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeye gitmişti."

Abbas'ı karşılama töreni için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın merdivenlerinde yerlerini alan savaşçılar, tarihteki 16 Türk devletini temsil ediyor. Cumhurbaşkanlığı forsunda da 16 yıldız var.

Guardian'daki haberde, bazı sosyal medya kullanıcılarının Abbas için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen karşılama töreni ile ilgili olarak şaşkınlıklarını dile getirdikleri belirtiiyor.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarayın "Yeni" Türkiye'nin sembolü olduğunu söylediği, muhaliflerin ise saray inşasını "anlamsız bir savurganlık" olarak görerek kınadıkları da hatırlatılıyor.

YORUMLAR 148
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi kökleriyle sorunu olan gençlere söylüyorum:adamlar muratlarına erdiler ne biçim yorum yapıyorsunuz.günü birlik taklitçiler sizi.geçmişi ile övünmeyen geleceğini bulamaz
    Cevapla
  • Nefer 9 yıl önce Şikayet Et
    Kökü mazide olan Ati'nin fotoğrafı ancak böyle olur.
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    noldu korkak cocuk hemen buyuk abisinemi kosacak sikayete
    Cevapla
  • KISKANANLAR ÇATLASIN 9 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN SANA SAYIN CUMHURBAŞKANIM KOKUŞMUŞ İFLAS ETMİŞ FUHUŞ VE UYUŞTURUCU BATAKLIĞI OLMUŞ AVRUPAYI MÜSLÜMANLAŞTIRIP YENİDEN ALLAH'IN ADALETİNİ İNŞAALLAH SAYLAYACAĞIZ
    Cevapla
  • hsm 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ingiliz ve ingiliz uşakları rahatsız oluyorsa EVET güzel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum