Yıldıray Oğur'dan Ahmet Altan'a sert yazı

Taraf gazetesinin eski yazarı Yıldıray Oğur, gazetenin eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan için sert bir yazı kaleme aldı.

Yıldıray Oğur'dan Ahmet Altan'a sert yazı
Yıldıray Oğur'dan Ahmet Altan'a sert yazı
GİRİŞ 04.03.2015 10:59 GÜNCELLEME 04.03.2015 13:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Taraf gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'ın "Devletin gizli bilgilerini ifşa etmek" suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Baransu hakkındaki çıkışı ve yazısı nedeniyle sert şekilde eleştirdi. 

Ahmet Altan'ın sözünü hatırlatarak okkalı bir gönderme yapan Oğur, “Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar” derken haklısınız. Alçaklık yerine aptallığı seçiyorum. Keşke 70 yaşını geçmiş bir insan olarak siz de öyle yapsaydınız." diyerek Altan'a cevap verdi.

Balyoz Darbe Planı ve o gün Taraf'ta yaşananları özetleyen geniş bir yazı kaleme alan Oğur, yazısının sonunu "Size çok kızgınım Ahmet Bey" diyerek tamamlıyor.

İşte Oğur'un yazısının ilgili bölümü;

Türkiye’nin demokratikleşmesine, barışa bu kadar katkı yapmış kıymetli bir adamın zihni ölümünü izlediğim için, kibirden düştüğü hali gördüğüm için,  çok kızgın ve üzgünüm…

“Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar”  derken haklısınız. Alçaklık yerine aptallığı seçiyorum. Keşke 70 yaşını geçmiş bir insan olarak siz de öyle yapsaydınız.

Bir cemaatin yalanlarına inanmış bir aptal olarak uyanıp, herkesi uyandırsaydınız. Bir gün hükümetle cemaat çekiştiğinde hükümeti tutma sözünüze sadık kalsaydınız. Siyaseti savunurken hükümeti eleştirme pozisyonunu siz inşa etseydiniz. Barış için, Kürtlerin hakları için çok bedel ödemiş bir adam olarak, hükümet düşmanlığı için savaş kışkırtıcılığı yapan dostlarınızı uyaran yazılar yazsaydınız.

Taraf okulundan yetişen onlarca gazetecinin Ahmet Bey’i olarak kalsaydınız. Onları paraya, güce tamah ettiklerinde uyarsaydınız. Ama kariyerinizi Kemalist Cumhuriyet gazetesinde yeni derin devlet olan bir çetenin yalanlarını savunurken tamamlıyorsunuz.
İşte bu yüzden çok üzgünüm ve size çok kızgınım Ahmet Bey…

YORUMLAR 14
  • güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    oluklar ikidir birinden nur akar biriden kir, bu da tarihteki meşum yerini alıyor
    Cevapla
  • Asma 9 yıl önce Şikayet Et
    İki yazıyıda okuyan biri ikisi arasındaki farkı görür
    Cevapla
  • yigido 9 yıl önce Şikayet Et
    kimlertin paraya güce tamah ettiğini, kutuları gördük
    Cevapla
  • mehmet öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    paraya güce tamah edenlerin sadece kutuları yok. Mesela bankaları,gazeteleri, televizyonları,ananasları, tesbihleri... onları görürsün inşAllah
    Cevapla
  • ferhat ŞALVARCIOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıldıray üzülme ve kırılma biz bu ülkede yaşayanlar tüm oyunları biliyor ve okuyoruz artık taraf gazetesi kurulurken ve yayın hayatına başladığı sürecin devamında proje olarak ortaya atıldığını ve projenin o günkü ve şimdi ve hatta yarın ki türkiye için güzel işler yaptığını lakin sonra her güzel şeyin bittiği gibi onunda ömrünü tamamlayıp tuvalet kağıdı muamelesi görmesi gereken bir neşriyat halini alacağını tahmin ediyorduk.Nasıl mı 80 yıl kopkoyu dikta ile yönetilen bir ülkenin ara süreçleri bu kadar çabuk yaşaması ancak dıştan mudahelelerle olurda o sebepten. işte tarafta bu dıştan mudahelenin basın ayağıydı o kadar
    Cevapla
  • özkök 9 yıl önce Şikayet Et
    eskiden yazarların bir seviyesi vardın şimdi malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi