MHP-Hülya Avşar kavgasında bir cevap daha

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Avşar'ın kendisine yönelik sert ifadelerine yanıt verdi.

MHP-Hülya Avşar kavgasında bir cevap daha
MHP-Hülya Avşar kavgasında bir cevap daha
GİRİŞ 05.03.2015 15:39 GÜNCELLEME 05.03.2015 15:39
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

 Al Jazeera'nin sorularını yantlayan Büyükataman "Polemiğe gerek yok, söylenmesi gerekeni söyledik, o hanımefendi bizim muhatabımız da değil" dedi. 
 
Büyükataman'ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
 
Hülya Avşar’ın yanıtına ilişkin değerlendirmeniz nedir? Yanıtınız ne olacak Avşar’a?
 
Polemiğe gerek yok, söylenmesi gerekeni söyledik o hanımefendi bizim muhatabımız da değil. Kendine yakışan bir uslupla bir değerlendirmede bulunmuş bundan sonrasını kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Polemiğe girmemek lazım.
 
Bu filmi siz saygısızlık olarak nitelediniz,  filmin çekimine devam edilecek, hâlâ aynı noktada mısınız?
 
Gayet tabii ardında duramayacağımız bir sözü niye sarf edelim. Biz hem ülkücü hareketin mensuplarının hissiyatına tercüman olduk hem bir seçim öncesi AKP mahreçli bu tip milliyetçi tabana yönelik bir algı operasyonuna işaret eden bir hazırlığı kamuoyunun dikkatine sunduk. AKP’nin riyakarlığını iki yüzlülüğünü bir kez daha kamuoyu ile paylaştık yoksa bizim Hülya Avşar ile alıp veremediğimizin olması mümkün değil. Biz sanata, sanatçıya saygılı insanlarız ama o üslubu hanımefendiye yakıştıramadım tabii.
 
Bu bir siyasi parti ile sanatçının kavgası mıdır? Buna yönelik eleştirilere ne yanıt verirsiniz?
 
O doğru değil. Biz sanata da sanatçıya da hizmette kusur etmeyiz, sanatçı kişiliği ile alakalı söyleyecek bir şeyimiz yok. Ayrıca hanımefendi kendi özellikle adı Malakan konusunu sanki bizim söylemiş olmamız şeklinde takdim ederek bir ayrımcılık yapıyoruz algısı yaratmaya çalışıyor, o beyan tamamen kendisine aittir. Bakın 5 Mart 2013 tarihli milliyet.com.tr ‘de önümde duruyor, "Babamın adı Ello babamın Malakan benim adım" diyor. Kişinin etnik kimliği ile alakalı bunu yapmak maksadıyla beyanda bulunmuş değilim. Kendisinin beyanlarını hatırlatıyorum sadece.
 
Yani ülkücü bir karakterin canlandırıldığı bir filmde Kürt kökenli biri oynamasına yönelik bir tepkiniz bir itirazınız olmadığını söylüyorsunuz?
 
Asla asla, öyle bir şey düşünmemiz mümkün değil, bizim bu milletin şerefli bir mensubu olan Kürt kökenli kardeşlerimizle vatandaşlarımızla asla bir problemimiz olmadı, bundan sonra da olmayacaktır birinci sınıf vatandaşlarımız kendimizden ayırt etmediğimiz can parçalarımız, asla o noktada yapılacak bir değerlendirmenin tarafı olmayız, o tuzağa da düşmeyiz.
 
Tartışma nasıl başladı?
 
Oyuncu Hülya Avşar'ın askeri dönemde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı ve TRT'de yayımlanacak "Veda Mektubu: Ankara Yazı" filminde rol alacak olmasına MHP'den tepki geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman filmle ilgili yazılı bir açıklama yaparak "Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Büyükataman, yazılı açıklamasında Kürt kökenli Hülya Avşar'ı kastederek, "Pehlivanoğlu’nun annesi rolünün Ello kızı Malakan’a verilmesi elbette kötü niyetli bir yaklaşımdır. O setleri hesap sahiplerinin başına yıkarız, altından kalkamazlar" demişti. 
 
Büyükataman'a Avşar'ın tepkisi daha sert oldu. Avşar da yazılı bir açıklama yaptı:
 
"Velev ki bir partiye destek veriyorum. Velev ki ello kızı malakanım. Velev ki Hülya Avşar'ım. Velev ki Beşiktaşlıyım. Velev ki Kürdüm. Velev ki Türküm. Sana ne lan, seni araştırsak neler çıkar kim bilir? Dibinden, ondan da banane... Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür. Haddinizi bilin. Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle baş ederem. Bekliyorum sene, hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan, tek bir kadın olarak..."

 

Kaynak: Al Jazeera

YORUMLAR 27
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    ataman ilk baştaki o üslübdan geri adım attınız..mhp yi de kendinizide rezil ettiniz..ger adım atacaksan niye konuştunuz ki?kim uyardı sizi..rahmetli Türkeş böylemiydi..onun zamanında mhp ye yapılan bir kötülük hakaret kimsenin yanına kar bırakılmazdı..yanlış yaptı mhp..
    Cevapla
  • Adnan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hülya Avşarla uğraşmak biraz sıkar. Uğraşın bakalım, Avşarın arkasında milyonlar var, senin arkanda kaç kişi var merak ettim..
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp nin yanında etrafında milyonlar var ,hülya avşar kim,sen kimsin?
    Cevapla
  • tamer 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadığım bi şey var bu büyükataman akpyi suçluyo ya ne alaka be! filmi onlar mı çekiyo???
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    trt
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    trt..
    Cevapla
  • ayrancı 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık mhp bir kadınla uğraşma gayreti içine girerek kendine siyasi rant gayreti içine girmiş bu kadar zayıfsınız çok yazık
    Cevapla
  • Mine 9 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde kadın hakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'