'Tayyip' diyor! Böyle terbiyesizlik olmaz'

AK Parti'nin İstanbul 3. bölge adayı Uğur Işılak gündeme ve adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı.

'Tayyip' diyor! Böyle terbiyesizlik olmaz'
'Tayyip' diyor! Böyle terbiyesizlik olmaz'
GİRİŞ 10.04.2015 17:43 GÜNCELLEME 10.04.2015 17:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İşte Uğur Işılak'ın açıklamalarından satır başları:

“CUMHURBAŞKANI’NA ‘TAYYİP’ DİYORLAR”
Sabahtan akşama kadar kadın haklarını konuşanlar başörtüsü için neden sustu? Bundan 10 sene evvel bu kadar hakaret küfür yoktu. Malum gazetelerde koskoca cumhurbaşkanına 'Tayyip' diyen bir gazetenin yazarı hala yayın hayatına devam edebiliyorsa… 'Tayyip' diyor. Böyle bir terbiyesizlik olabilir mi? Buna bile müsamaha gösterilen bir ülkede yaşıyoruz.

“BÜYÜK LAF ETMESİNLER”
Herkes otursun oturduğu yerde bizim yaşam hakkımıza müdahale ediliyor diye büyük laflar etmesinler.  Ben halkın arasındayım, özgürlüklerine müdahale edilmiş bir tek olaya şahit olmadım.

-Adaylığınız nasıl gündeme geldi?
İlk cumhurbaşkanımızın teveccühüyle başladı. Haydi Anadolu dedik, inandık hakka dedik, dombra dedik, sonra Ahmet hoca. Dolayısıyla bir süreç bu. Bir şekilde bir araya geliyorduk, konuşuyorduk. Üç beş dakikalık konuşmalar yapıyorduk. Sonra cumhurbaşkanımızla aramızda diyalog geçti.

Daha sonra biz Ahmet Davutoğlu'yla uçakta birlikteydik. ‘Uğur, Meclis'in siyasetin aslında senin gibi insanlara ihtiyacı var’ dedi. Ben de dedim ki ‘O sahada hizmet edebileceğime inanıyorsanız, bunu sizinle istişare etmek isterim’

-Aday listesine yazıyorum telefonu geldi mi? Çünkü aday adaylığında yoktunuz...

Aday adaylığında yoktum evet. Şimdi bir anda oldu. Son güne kadar gizli tuttular. Bazı bilgiler sızdırılıyordu. Bunların önünü almak için, bir kat aşağıda telefonlarını bırakıp toplantılarını öyle yapıyorlardı. Belli derin ve paralel yapılardan meseleyi gizli tutmak için toplantıları böyle yapıyorlar.

Telefonda ‘nerelisin’ diye sormuştu başbakanımız, ‘Ankara'lıyım’ dedim. Ama ‘İstanbul'da yaşıyorsun’ dedi.

-Sizin için sürpriz oldu mu?
Aday adayı olmadım. Onlar da aday adayı ol demediler. Kimse zaten cumhurbaşkanından başbakandan böyle bir söz alıp olmadı zaten. Siyaset olsa da olur olmasa da olur.  Baktılar müspet bir yaklaşım var. Onlar da kendi aralarında değerlendirdiler, uğur siyasette olsa katkı sağlar dediler, biz de girmiş olduk bu yola.

YORUMLAR 36
  • FİKRİ SELAMET 8 yıl önce Şikayet Et
    BU ÜLKEDE BAŞBAKANA CUMHURBAŞKANINA HERTÜRLÜ HAKARETLER YAPILIR BİRDE UTANMADAN ÖZGÜRLÜK YOK DERLER....ULAN YAZIKLAR OLSUN SİZE BİZ ERDOĞANIDA DAVUTOĞLUNUDA AKPARTİYİDE UĞUR IŞILAK BEYEFEDİYİDE SINIRSIZ SEVİYORUzzzzzzzzzzzz
    Cevapla
  • Ne diyecekti? Mahmut mu diyecekti? 8 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut!
    Cevapla
  • Tayyip 8 yıl önce Şikayet Et
    derken Erdoğan dememek için yapıyorlar bunu. popülaritesini düşürmek ve onu küçük göstermek için yapıyorlar. çünkü R.T.E, soyadıyla Erdoğan olarak biliniyor ve tanınıyor. Tayyip Erdoğan deseler veya Recep Tayyip deseler daha güzel olur. birden fazla ön adı olan insanlar en az 2 ön ad birlikte kullanılarak çağrılır, saygısızlık etmemek için.
    Cevapla
  • keysunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Mola yok. Yola devam.
    Cevapla
  • hamid 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanin adini soylemek neden yanlis oluyor, biri aciklayabilir mi lutfen?
    Cevapla
  • Hamid Bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen babana ismiyle anana ismiylemi hitab ediyorsun guzel kardesim, merak ettim.Yoksa sen onlari ismiyle cagiran bizim cagdas fertlerimizden misin? Dune kadar soyle diyeyim bu iktidardan once seversin sevmezsin bir hukumet yetkilisine ismiyle hitab ettiginde neyle karsilasacagini bir zahmet sende bize yaz da ogrenelim lutfen.
    Cevapla
  • hamid 8 yıl önce Şikayet Et
    saf olma onun arkasındaki art niyeti göremiyorsan sen hala şaptan şekerden anlamıyorsun demektir sınıfta hocana veya öğretmenine Ahmet diyebiliyor musun veya çocuğun sana hamid dese uygun olur mu burada bir ülkenin başkanı hakkında konuşuyor ve ismiyle hitap ediyor bu saygısızlık tüm tc vatadşalarına yapılan bir saygısızlık milli iradeye yapılan bir saygısızlık bir edepsizliktir nasıl babalık makamı sana çocuğuna baba dedirtiyorsa O makama karşıda sn kelimesini kullanacak yoksa arttttt niyet var demlektir.
    Cevapla
  • dedi annem 8 yıl önce Şikayet Et
    o insanın adı Recep Tayyip se ve o insan reisicumhur sa ona tayyip demek yanlış olur. 1. insana ismi ile hitap edeceksen sn. Recep Tayyip bey denir. 2. bir insan cumhurbaşkanı ise ismi ile hitap edilmez ya sn. cumhurbaşkanı ya da recep tayyip erdoğan dır. 3.ya da sadece soyadı ile hitap edebilirsin. özal, sezer, demirel, erdoğan vb. sen hiç ahmet nejdet sezere nejdet diyen ya da turgut özal a turgut diyen duydun mu ? art niyet hasıl olduğu için tayyip demek edepsizliktir.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    ham sın pişmen lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı