Gülerce kendisini durduran iki ismi açıkladı

Hükümetle cemaat arasında arabulucu rol almak istediğini açıklayan Hüseyin Gülerce, bu adımını engelleyen iki ismi açıkladı.

Gülerce kendisini durduran iki ismi açıkladı
Gülerce kendisini durduran iki ismi açıkladı
GİRİŞ 29.04.2015 12:09 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:10
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen cemaatinden kopan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce'nin sulh girişiminin Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaatin Kaya tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Geçen hafta katıldığı bir televizyon programında isim vermeden konuyla ilgili değerlendirme yapan Gülerce, 17 Aralık süreci sonrası, hükümet ile cemaat arasındaki gerginliği çözmek için bazı adımlar attığını; ancak Pensilvanya'dan kendisinin uyarıldığını söylemişti.

PENSİLVANYA'YA GİTTİLER

Tekalan ve Kaya'nın o tarihte Fetullah Gülen'in sözde sulh mektubunu almak için Pensilvanya'ya gittikleri biliniyor. Gülen 17 Aralık'tan sonra dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah'a Gül'e gönderdiği mektupta “Devlet büyüklerimizin uzatacakları dostluk ellerini mutlaka tutacağımızı, bize karşı samimiyetle atılan her adıma -ilahi ahlaka iktidaen- on katıyla mukabelede bulunacağımızı, arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve sevenlerimize itidal tavsiye ederek huzurun temini adına elimizden geleni yapmaya çalışacağımızı ve her zaman sulhun takipçisi/destekçisi olacağımızı arz ederim” ifadelerine yer vermişti.

GÜLERCE TEKNİK TAKİPTE MİYDİ?

Gülen'in sözde sulh mektubunu getiren ekipte yer alan Kaya ve Tekalan'ın Ankara'da sulh girişiminde bulunan Gülerce'ye “dur” dediği öğrenildi. Hüseyin Gülerce, bir televizyon kanalında konuyla ilgili olarak, bir lokantada buluştuğu birine sulh girişimi ile ilgili ricada bulunduğunu, lokantanın bahçesindeyken 10 dakika arayla Pensilvanya'dan iki kişinin kendisini aradığını ve ikinci kişinin, 'Şu anda ne yapıyorsan bir adım daha ileri gitme' dediğini anlatmış, “Pensilvanya'dan gelen iki telefonla durduruldum” demişti. Gülerce'nin lokantada olduğunun Pensilvanya tarafından bilinmesi ve anında müdahale edilmesi, “Gülerce o tarihte teknik takibe mi alındı?” sorusunu akla getirdi. (Yenişafak)

YORUMLAR 55
  • Metin Ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey narcilar bırakın Islami kendinize uydurmayi da siz kendinizi islama uydurun. belki bundan sonraki kalan ömrünüz de belki pacayi kurtaranlar dan olursunuz .din düşmanları ile dost Olan Allah yolunda olamaz
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Devleti işadamlarını soyup soğana çevirdiler, hala güçlüler hadlerini bildirmeleri lazım bu alçaklara
    Cevapla
  • real yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok ilginc: telefonla aramislar ne yapiyorsan hemen vazgec bir adim daha ileri gitme demisler ve o da gitmemis vazgecmis. Yani gulerce halen bir yerden emir almaya devam mi ediyorsun acaba?
    Cevapla
  • Halil Kaleli 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberi doğru okumayı denesen iyi olacak. Ya anlaman kıt, ya da çarpıtıyorsun. İsmin değil, sözün "real" olsun.
    Cevapla
  • OZGE 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu SALABEYE
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle
    Cevapla
  • memet 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet kisi sevdigiyle beraberdir gulerce ummetle birlikte olcak ins siz hashasilerde mason liderinizle olacaksiniz ins.
    Cevapla
  • enver 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu duanın sonucu ahirette göreceiğiz sanki size kimse dokanamaz gibi yorumlar yapıyorusnuz neyine güveniyorsun bi söylermisn ne amEle işlendinde kendinden bu kadar eminsin cennette rabbimin cehehnnemde acak o bilir oraya kimin gireceğni kimin sevdiği rabbime daha yakın yanlız o bilir unutmaki üstünlük yanlızca takvadadır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!