Cübbeli Hoca: Bu şarkıları söyleyenler cehennemlik

Şiirlerinde ve şarkılarında Al­la­h'­a is­yan eden sanatçılara ve şairlere yüklenen Cübbeli Ahmet Hoca, sert konuştu.

Cübbeli Hoca: Bu şarkıları söyleyenler cehennemlik
Cübbeli Hoca: Bu şarkıları söyleyenler cehennemlik
GİRİŞ 26.05.2015 14:07 GÜNCELLEME 26.05.2015 14:10
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Bize şairlik lazım değil" başlıklı yazısında şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da Al­la­h'­a is­yan edenlere yüklendi.

Cübbeli, "kahpe felek", "adaletin nerede?", "isyanım tanrıya" ifadeleri geçen şiirleri yazan şairin, bu şiiri besteleyen, okuyan şarkıcının ve bu şarkıyı dinleyenlerin de cehennemlik olduğunu yazdı.

İşte Cübbeli'nin yazısından bir kesit;

Şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da Al­la­h'­a is­yan eden, ka­de­re, fe­le­ğe küf­re­den ki­şi­ler Be­rat ge­ce­sin­de de af ol­maz­lar. Al­lah hiç kim­se­ye zer­re ka­dar zul­met­mez. Ki­şi­le­rin, top­lum­la­rın ba­şı­na ge­len şey­le­rin ar­ka­sın­da mut­la­ka ila­hi ada­let var­dır.

"KİME SÖVÜYORSUN YAHU"

Şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da "Kah­pe fe­lek ne­re­de?" di­yen­ler, "A­da­le­tin ne­re­de?" di­yen­ler, "İs­ya­nım tan­rı­ya­" di­yen­ler ma­ale­sef be­ra­t ge­ce­si de af ol­maz­lar. Bu şa­ir­le­rin şar­kı­la­rı­nı söy­le­yen­ler, bir de bun­la­rı ef­kâr­la­nıp da din­le­yen­ler, ce­hen­nem­de bir ef­kâr­la­na­cak­sın ki sen, ha­ki­ki ef­kâ­rı ora­da gö­re­cek­sin. Si­ga­ra­ da yok ki tüt­tü­re­sin. Her ta­raf ateş za­ten ner­de ne­yi tüt­tü­re­cek­sin. Ef­kâr­lan­mış! Ne ef­kar­la­nı­yor­sun?! Al­la­h'­a "Ka­der bu. Kah­pe fe­le­k" di­yor ha­şa ve kel­la. Ha­dis-i şe­rif­te "Al­-lah-u Teâ­la bu­yu­ru­yor ki: Âde­moğ­lu fe­le­ğe sö­ver, onun fe­lek di­ye söv­dü­ğü be­ni­m" (Bu­ha­rî, Tef­sir 45) buy­ru­lu­yor. Çün­kü fe­lek ya­rat­ma­dı, me­lek ya­rat­ma­dı. An­ne­ni de, ka­rı­nı da alan Al­lah, ma­lı­nı da ba­tı­ran Al­lah. Öy­ley­se ya­ra­tan Al­lah ise rı­za gös­ter­mek la­zım. Ki­me sö­vü­yor­sun ya­hu?

"G­VU­RU MU­SAL­LAT EDER"

Şi­ir­le­rin­de, şar­kı­la­rın­da "İ­la­hi ada­let yok mu?" di­ye so­ru­yor­lar. İla­hi ada­let öy­le bir var ki­… Os­man­lı son za­ma­nın­da bo­zul­ma­say­dı, bu mil­let hak et­me­sey­di, Al­lah düş­ma­nı mu­sal­lat eder miy­di? 4 mez­hep müf­tü­sü Ali Hay­dar Efen­di bi­le "Bu mil­le­ti bu ha­le ge­ti­ren ho­ca­lar­la, şeyh­le­r" der miy­di? "Me­şi­hat­ta 60 ta­ne ho­cay­dık. Hep­si de al­la­me-i ci­han. 6 ki­şi na­maz kı­lar­dı, ge­ri­si kıl­maz­dı­" der miy­di? "50 li­ra rüş­vet­le is­te­di­ğin ye­re ka­dı, müf­tü ola­rak ta­yin olur­su­n" der miy­di? Zen­gi­nin, ağa­nın oğ­lu oku­ma­dı­ğı hal­de med­re­se ya­zı­lıp as­ker­den fi­rar eder miy­di? Sen bu ka­dar bo­zu­lur­san Al­lah da gâ­vu­ru mu­sal­lat eder kar­de­şim. (Vahdet)

YORUMLAR 137
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Herşey hallolduda sıra şarkılara geldi.Millet tevhid inancından uzaklara taşınıyor yıllardır aslında bunları yapanlar nedir?Onu söyleyin?
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüm Baba'dan bahsediyor sanki.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir sorum var hocam: Lüks villasi olan ve Jeep ile gezen cemaat lideri günaha girmiş olur mu? Yanıt verdiğiniz için Allah razı olsun, hocam.
    Cevapla
  • adımadım 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka, kel alaka. lüks nedir bir defa. ben asgari ücretli birisinin hiç geliri olmayan birine göre lüks yaşıyor diyebilirmiyim.adam zengin ama vergisini zekatını veriyorsa jeep ede biner uçağada biner. Ha sana göre lüks yaşayan villası jeepi olan müslümanın komşusu aç iken kendisi tok yatamaz. komşusuda çalışsın villa jeep alsın. ama zengin müslüman aç komşusunu düşünmeli.
    Cevapla
  • eryılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    mehmet kardeşim her insanın lüks villada oturma hakkı lüks araba kullanmaya hakkı vardır şahsen cübbeli hocayı dinlemem ama adam kitap basıp para kazanıyosa bu helaldir zira ortada emek var yoksa sorunuz bi din adamının evi arabası ise geri basmanızı tavsiye ederim
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Hurdacı kardeşim berat gecesi bütün müminlere genel af vardır.bu tür günahlar isyan olduğundan tövbe şartı vardır tövbe ederse af olabilir ve şarkı türkü işini bırakması lazım gelir.beraat gecesi tövbe etmeden af olmaz demek istemiş cübbeli hocamız
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam haklısında oy verecek parti kalmadı sen onu söyle 7 haziranmda ne yapacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!