Erdoğan'a saldırırken kimleri referans alıyorlar?

Paralel yayın organlarına göre Türkiye Filistin’de iki yüzlülük yapıyor, Mısır’daki darbeyle Suriye’deki iç savaştan da Erdoğan sorumlu.

Erdoğan'a saldırırken kimleri referans alıyorlar?
Erdoğan'a saldırırken kimleri referans alıyorlar?
GİRİŞ 01.06.2015 08:58 GÜNCELLEME 01.06.2015 09:06
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Peki bu iftiraların dayanağı ne? Mesela Filistin meselesi, özellikle Zaman gazetesi ve Zaman yazarı Ali Bulaç, Türkiye’yi Filistin üzerinden suçlarken kimleri referans alıyor?
Hemen belirtelim. 15 Mayıs’ta İstanbul’daki İsrail konsolosluğu önünde 25-30 kişiden oluşan bir grup gösteri yaptı. O gün İsrail’in işgal toprakları üzerindeki kuruluş yıldönümü, Nekbe yani Büyük Felaket günüydü.

Küçük bir gruptu, amaçları Nekbe’yi anmaktı ancak İsrail’le beraber Türkiye’ye de eleştiri yönelttiler, “Türkiye İsrail’e vize uygulamıyor, Filistinlilere uyguluyor” dediler, “Türkiye İsrail’le ilişkileri kessin, İsrail’e destek olmasın” dediler.

Paralel medyanın haber ajansı o eylemi çekip, servis etti sonra Zaman gazetesi yayınladı ardından da Bulaç iki kez köşesine taşıdı.

Birkaç gün sonra Dünya Bankasının Gazze yardımıyla ilgili verileri yayınlandı, paralel medya hemen buna da atlayıp, manşet yaptı, “Türkiye Gazze’ye yardım sözünü tutmadı” denildi.

Yani bu paralel medya Türkiye’yi Filistin üzerinden suçlarken, Filistinli dedikleri kişileri kaynak gösteriyor. Hem Erdoğan’a, Ak Parti’ye saldırıyorlar hem de “Filistinliler öyle diyor” referansıyla Filistin davasını zan altında bırakıyorlar.

Peki bu haberlerin kaynağı olan Filistinliler kimler? Hemen bakalım, 15 Mayıs’ta İstanbul’da gösteri yapan küçük bir grup dedik, onlar da Filistinli ama Türkiye’yi eleştiriyorlar.

Mesela 2 sene önce bu tarihlerde, Gezici olmuşlardı. 3 Temmuz 2013’de Mısır’da darbe olunca, İhvan için “iyi oldu” demişlerdi, 17 Aralık’ta paralel ağzıyla konuşuyorlardı, 1 Mayıs’ta Taksimci olarak çıktılar karşımıza ve şimdi Diyanet’e karşılar, “Kudüs’e gidilemez” diyorlar, HDP’yle takılıyorlar.

İçlerinden biri Müslüman olan adını kullanmıyor onun yerine yabancı bir isimle tanıtıyor kendisini, gerçi orası bizi ilgilendirmez ama Ali Bulaç’ın yazılarında bahsettiği ve “Filistinli aydın” dediği haber kaynağının o kişi olma ihtimali yüksek.

Mesela Dünya Bankasını kaynak gösterip, Türkiye’nin Gazze’ye yardım sözünü tutmadığı iddiasındalar, Gazze’ye yapılan 19 camiyi bile eleştiriyorlar.

Ama şundan bahsetmiyorlar, Türkiye, Gazze’ye, Batı Şeria’ya ya da Kudüs’e yardımlarını Dünya Bankası üzerinden neden yapsın ki? Çünkü batı kaynaklı o yardımlar gerçekten yapılsa bile Filistinlinin o paralardan bir kuruş görme imkanı maalesef yok.
Türkiye bu nedenle o topraklara yardımını bizzat kendisi yapıyor, TİKA eliyle gerçekleştiriyor kaldı ki STK’lar hariç.

Bir de şu var bu 20-30 kişilik grup asla ve asla Filistin’i, Filistinlileri temsil edemez.
Filistin üzerinden Türkiye’yi suçlayınca bu duruma en çok Filistinliler tepki gösterdi. Günlerce telefonum susmadı, Kudüs’ten, Gazze’den, İstanbul’daki Filistinlilerden onlarca kişi aradı, dedikleri “Türkiye’den Allah razı olsun, bizim adımıza kimse Türkiye’den şikayet edemez” oldu.

Hatta Hamas liderlerinden Mahmut Zahar, Gazze’de konuşma yaptı, Türkiye’nin desteğini özellikle vurguladı, o haberleri yalanladı.

Taha Dağlı - HABER 7

YORUMLAR 45
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerini ipte sallanırken görmeyi bize nasip et yarabbi..
    Cevapla
  • Sofuoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların derdi artık çekilmez oldu???
    Cevapla
  • Gerçekler 8 yıl önce Şikayet Et
    bıktık bu "anavatanı amerika" olan pensilvanyalılardan...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    zavallı beyinlerini kiraya veren yaratıklar
    Cevapla
  • yaşlı adam 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun yazacak söylüyecek bir şey bulamıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...