Akif Beki: Can Dündar gazetecilik yapmadı

Hürriyet yazarı Akif Beki, Can Dündar'ın kendisine servis edilen belgeleri basmaktan başka bir gazetecilik yapmadığını yazdı.

Akif Beki: Can Dündar gazetecilik yapmadı
Akif Beki: Can Dündar gazetecilik yapmadı
GİRİŞ 05.06.2015 11:08 GÜNCELLEME 05.06.2015 15:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye günlerdir Cemaat eliyle Cumhuriyet gazetesine servis edilen MİT tırları haberini konuşuyor. AK Parti ve Erdoğan muhalifleri Cumhuriyet'e ve onun Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a mehdiyeler düzerken, Hürriyet yazarı Akif Beki'den tepki geldi.

Beki bugünkü yazısında Can Dündar'ın gazetecilik yapmadığını, 'birilerinin' ona servis ettiği bir takım belgeleri, kendisinden istenilen tarihte bastığını ifade etti.

GELEN BELGEYİ ALIP BASMAK GAZETECİLİK Mİ?

İşte Akif Beki'nin yazısındaki o bölümler:

Ortada bir gazetecilik başarısı mı var ki alkışlayalım? Ne başarısı, çabası mı var?

Yaptığı, başkası tarafından üretilmiş bir içeriği iletmek. Rolün, aracılıktan ibaret. Ne haberi üreten merkezde yerin var, ne kurulan düzenekte bir mahallin. Kurgusunda nokta kadar dahlin bile yok. Bu tertibin ürünü, işlendikten sonra hazır kalıp gönderiliyor sana. Alıp basıyorsun. Katkın ne, gazetecilik çaban neresinde bunun. Üstelik, inisiyatif baştan sona postanın kaynağında. Onun yazdığı senaryoda, onun biçtiği rolü oynuyorsun. Zamanını da şeklini de o belirliyor. Hesaba nasıl geliyorsa sen ona uyuyorsun. Bir de alkış bekliyorsun..

"IŞİD'İ ESAD DESTEKLİYOR"

Gerçeği öğrenmek mi istiyorsunuz. Suriye'de kimin kimle savaştığına bakmanız yeter. IŞİD Halep'e ağır bir saldırı başlattı, muhalif grupların üstüne yürüyor. Bilin bakalım IŞİD'i kim destekliyor. Şam rejimi, yani Esad'ın ordusu.

CAN DÜNDAR TÜRKİYE'NİN MUHALİFLERİ DONATTIĞINDAN HABERSİZ Mİ?

Can Dündar, Türkiye ile müttefiklerinin, Esad - IŞİD ittifakını değil de onlara karşı savaşan muhalifleri donattığından habersiz öyle mi?

YORUMLAR 21
  • yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    dündar gazetecilik yapmadı tamam ama ne yaptıysa parasıyla yaptı. jigololuk yapmadı. adam dinliyim demiyor, dinsizim diyor. vatanseverim demiyor. geziciyim diyor. ne idüğü belirsizim diyor. senin gibi bir öyle bir böyle yapmıyor. oturuyorsa aydın doğanın kucağında titri öyle. senin gibi inkar etmiyor.
    Cevapla
  • yemintutan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi iradenizle konuşun,koparın artık boynunuzdaki ipleri,gelmişsin 50 yaşına hala gönüllü kölelik.can dündar solculuk bu değil.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam haindi ve provakatordur . batının işbirlikçisidir.batıda bağımsız türkiye düşmanıdır.
    Cevapla
  • ihtiyar 8 yıl önce Şikayet Et
    ermenidir ermeni kuyruk acısı var bunlarda.
    Cevapla
  • yaşlı adam 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tür insanların kimligi araştırılıp halka teşir edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi