Gazeteci Zentürk'ten Elif Şafak'ı susturan twitler

İngiliz gazetesindeki makalesi nedeniyle sert eleştiriler alan Elif Şafak'a Ardan Zentürk'ten de okkalı twitler geldi.

Gazeteci Zentürk'ten Elif Şafak'ı susturan twitler
Gazeteci Zentürk'ten Elif Şafak'ı susturan twitler
GİRİŞ 13.06.2015 19:31 GÜNCELLEME 13.06.2015 19:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye'de özgürlük ortamının olmadığını söyleyen Elif Şafak, İngiliz gazetesi The Guardian'a akıl almaz iddialarda bulunmuştu. Türkiye'de tweet atmanın suç olduğunu ileri süren Şafak'a en güzel yanıt ise usta gazeteci Ardan Zentürk'ten geldi.

Hemen her fırsatta Türkiye'yi şikayet etmekten geri durmayan Elif Şafak, önceki gün basın özgürlüğünün kısıtlı olduğunu savunan bir yazı kaleme alarak Türkiye'yi İngiliz The Guardian gazetesine şikayet etmişti.

İşte Zentürk'ün o tweetleri:

YORUMLAR 32
  • nobel aşkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız arada şöyle bir fark var. Orhan Pamuk'un zaten Nobel alabileceği kulislerde söyleniyor ve tartışılıyordu. Ancak ona bir manivela lazımdı. Yani eşit adaylar arasında bunun biraz daha parlatılması lazımdı. Muhtemelen bu esnada birileri Orhan Pamuk'un kulağına şöyle Avrupalıya hoş gelecek üç beş laf ediver. Nasıl olsa önemli olan Nobel. Bu dediklerin sonradan unutulur ama Nobel unutulmaz, dediler. Neticede adam da bu taktiği uyguladı ve kaptı Nobel'i. Şimdi insanlar neyi hatırlıyor, o edilen lafları mı, Nobel'i mi? Gördüğüm kadarıyla Elif hanım da aynı taktikle oynuyor. Bakalım bu sefer tutacak mı?
    Cevapla
  • nobel aşkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Avrupa'ya açılmak, bir de punduna getirip Nobel gibi bir ödülü cebe indirmek peşindeyseniz, bu tür atışlar yapmalısınız. Bakın Orhan Pamuk, Nobel'i alma arefesinde Avrupalı okuyucuya hoş gelecek, onun doğuyla ilgili var olan kanaatlerini pekiştirecek üç beş tane laf etti ve kaptı Nobel'i... Nobel'i aldıktan sonra Orhan Pamuk'tan bir daha öyle laflar işittiniz mi? Hayır.
    Cevapla
  • halkta biri 8 yıl önce Şikayet Et
    elif şafak hanımı seviyorum...basarılar diliyorum.
    Cevapla
  • m.çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Elif şafak nobel istiyo ,çünkü hangi yazar ülkemizi kötülerse ona ödül yapıyor.
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa devletlerinde bu olay olsa kendi ülkesini kötülemek gibi halk vatana ihanetle suçlar bizim ülkemizde ise vatana ihanet değer buluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti