Ekrem Dumanlı için harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden açıklamalarda bulunan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için hukuki süreç başladı.

Ekrem Dumanlı için harekete geçildi
Ekrem Dumanlı için harekete geçildi
GİRİŞ 04.09.2015 12:54 GÜNCELLEME 04.09.2015 12:58
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Hakkında soruşturma başlatılınca yurtdışına kaçan Akın İpek’in kanalına çıkıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak” diyerek tehdit eden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçun kapsamında soruşturma başlatıldı.

Tahşiyecilere kumpas soruşturmasında şüpheli olan Ekrem Dumanlı, geçtiğimiz günlerde Kanaltürk isimli televizyonda Tarık Toros'un programına çıkarak Akın İpek hakkında FETÖ'ye finansman sağladığı terör propagandası yaptığı ve zimmet iddiasıyla başlatılan soruşturma konusunda ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kasdederek "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır. Vicdanlar kaldırmayınca ne olacak? 'Ben sizin üstünüze bindim daha da inmem.' diyor. Böyle olur mu? Gider abicim gider. Bu gidişle Türkiye'nin tabanı sola kayar." İfadelerinde bulunmuştu.

Dumanlı'nın bu sözleri gerek sosyal medyada gerekse de çeşitli internet sitelerinde haber olarak yer alması üzerine harekete geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve tehidt suçu kapsamında re'sen soruşturma başlattı.

Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ekrem Dumanlı'nın ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

YORUMLAR 97
  • Fatih Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    geç kalınmış bir durum.
    Cevapla
  • cengiz taşli 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurun başın yapmadığınız hakaret kalmadı dahada özgürlük diyorsunuz ne istiyorsunuz?
    Cevapla
  • kahrolası şeyler 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin tabanı sağa sola kaymazda.....seni inş.biyerlere kaydırırlar dilin zehir saçıyor ruhun zehir .......çocuklarımızı dindar olsun diye dersanelerinize vermiştik.....kindarrrrrr olup çıktılar yazıklar olsun size.......
    Cevapla
  • önce vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    bekleyın buda kaçsın zaten kaçanın yanına kar kalıyor
    Cevapla
  • Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlükgun dibine vurmussunuz daha ne olsun cumhurbaşkanıni bile tehtit edebiliyorsunuz dış basın kendi ülkesinin liderini tehtit etse ya bak neler olur Amerikada almanyada Fransa da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...