Doğan: Mehmet Ali Birand saçmalamış

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan katıldığı televizyon programında Mehmet Ali Birand'ın 'orduyu üstün görmek genlerimizde var' açıklamasına 'saçmalamış' dedi.

GİRİŞ 03.06.2011 16:51 GÜNCELLEME 03.06.2011 16:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Prof. Dr. Mümtazer Türköne ve Faruk Mercan’la Endaze programında Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan katıldı. Kendisine son günlerde Mehmet Ali Birand’ın laik kesim hakkında yaptığı özeleştirileri nasıl karşıladığı sorulunca Birand'ın saçmaladığını iddia etti.

“BİRAND SAÇMALAMIŞ, ONUN GENLERİNDE OLABİLİR AMA...”

Endaze’ye katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan, Mehmet Ali Birand’ın “Biz Laikler yıllarca bu ülkede Genelkurmay’ı Parlamentodan üstün tuttuk, hep askerlerin gözünün içine baktık, onların bize söyleyeceği şeyleri bekledik” mealindeki açıklamalarına “Saçmalamış” diyerek cevap verdi.

Birand’ın söylediklerinin doğru olmadığını ve sadece kendi görüşü olduğunu, bu ülkede meclisin başka bir kurumla karşılaştırılarak ikinci konuma çekilmesinin orada demokrasinin sindirilemediğini gösterdiğini söyledi. Doğan ayrıca, darbelerden en çok zarar gören kesimin de “laik kesim” olduğunu iddia etti. Mehmet Ali Birand’ın “Orduyu üstün görmek genlerimizde var” açıklamasına da Yalçın Doğan, “onun genlerinde olabilir ama benim genlerimde yok” diyerek cevap verdi. Doğan, 12 Eylül darbesinden sonra yönetime gelen Kenan Evren’in gazetecileri de davet ettiği bir seyahatte kendisini birkaç defa fırçaladığını açıkladı.

"BDP KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK İSTEMİYOR"

Programda Prof. Dr. Mümtazer Türköne, BDP için Kürt sorununun Kürdistan sorunu olduğunu, BDP’nin hak arayışından statü arayışına geçtiğini, Kürt sorununu çözmenin Kürdistan sorununu çözmeyeceğini söyledi. Türköne, BDP’nin artık Kürt sorununu çözmek istemediğini, çünkü bu sorun çözüldüğünde kendi varlığının ortadan kalkacağını belirtti. MHP’nin de Kürt sorununu çözmekten çok Kürdistan sorunuyla uğraşmasının işine daha çok yarayacağını, CHP’nin başka bir yola girdiğini ve Kürt sorununun öksüz-yetim bir şekilde Ak Partinin kucağında kaldığını ve Ak Partinin de bunu çözmek zorunda olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 3
  • xmenbln 12 yıl önce Şikayet Et
    külliyen yalan vallaaaaa..... YALCIN DOGANi ben taaaa RPnin muhalefette iken tanirim yani 1994 falan... 28 subat öncesi-sonrasi dahil AKP iktidara gelir gelmez TSKyi kiskirtmaya basladigini bilirim...GÜYA DÜSÜNCELERINI YAZMISMIS...külliyen YALAN...BIRAND bile TSKyi kiskirttik diyorsa YALCIN DOGAN-CÖLASAN-ILHAN SELCUK,ÖZKÖK, BALBAY-CETINKAYA vs vs dahaaaa onlarca yazari okurum ve hepsi TSK-DARBE kiskirtciligi yaptilar...
    Cevapla
  • buzlucalı 12 yıl önce Şikayet Et
    zoruna gitmeyecek. doğan bey zoruna gitmeyecek gerçekleri duymak siz bu hareketleri çok çok yaptınız..
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Gelişme Var. Bu inkar bile bir değişimin, bir ilerlemenin işaretidir.. "Haşa, Genelkurmay Parlamentonun üstünde olabilir" mi diyor adam bak.. Ne güzel, bir miktar yola gelmişler.. Allah hidayetlerini artırsın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız