Kürt Sorunu asıl kime sorulmalı?

Çobanoğlu'na göre, TSK bir zafer kazanmalı. Türkçülüğü yücelten Özel’e bugünlerde soru sorulması provakasyon! Burkay'ın halini ise yazar bakın nasıl yorumluyor?

GİRİŞ 08.09.2011 16:39 GÜNCELLEME 08.09.2011 16:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şair Yazar Süleyman Çobanoğl'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir zafer kazanması gerekiyor. 

Çobanoğlu, Kürt meselesi üzerine yapılan yorumlara farklı bir bakış açısından bakarak, Kürt aydın Kemal Burkay'ın sözlerinin yüceltilirken Diyarbakırlı olan Sezai Karakoç'un görüşlerinin alınmamasını eleştirdi. Çobanoğlu, Türkçülüğü savunup, yücelten şair İsmet Özel’e bugünlerde soru sormanın ise provokasyon olduğunu söyledi. Çobanoğlu, Burkay için "Marksizm emeklisi" yakıştırmasını da yaptı.

ÜLKE TV'deki "Aslında Ne Oldu" programında Haber 7 yazarı Hasan Öztürk'ün konuğu olan Süleyman Çobanoğlu, 30 yıl boyunca İsviçre'de yaşayan ve demokratik açılımda atılan adımlardan sonra sürece katkı yapmak için Türkiye'ye döndüğünü açıklayan Kürt şair Kemal Burkay'ın sözlerinin yüceltilmesini eleştirdi ve "Demokrasi'yi biz Stalin'in artıklarından mı öğreneceğiz?" dedi. 

MARKSİZM EMEKLİSİ

Kemal Burkay’ın “Silahlar sussun” mesajına tepki gösteren Süleyman Çobanoğlu, “Bu memlekkette böyle hastalıklar var. Bu memlekette söyledin lafın dinlenmesi için Marksizm’den emekli olmak gerekiyor. Solculuk etrafında tur atıp gelip bir laf söylemek gerekiyor. Silahlar sussun diye herkes söylüyor." diye konuştu.

SEZAİ KARAKOÇ'A SORULMUYOR

Çobanoğlu, Diyarbakırlı olan diriliş şairi Sezai Karakoç'a süreçte danışılmamasına da tepki göstererek şunları kaydetti: "Hiç Sezai Karakoç’a Kürt meselesi soruluyor mu? Nereli Sezai Karakoç? Diyarbakırlı…  Kemal Burkay nereli? Niye Sezai Karakoç’a sorulmuyor? Bu memleket böyledir.”

İSMET ÖZEL'E SORMAK PROVOKASYON

Çobanoğlu, Hasan Öztürk’ün “İsmet Özel’e soruluyor mu?” şeklindeki sorusu üzerine, “İsmet Özel’e bugünlerde soru soran herkes bil ki provokasyon peşindedir. Ben sahih bir sorudan bahsediyorum." dedi.

BÜYÜK LAF ETME ŞANSI YOK

Çobanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Yani Kemal Burak gelmiş, iyi buyursun gelsin. “Silahlar sussun…” demiş. Aaa! Hani, biz de bu lafı arıyorduk yani! Burada realist olmadığımın, ayaklarımın yerde olmadığının farkındayım. İsviçre’de yaşamayanların öyle büyük laflar etme şansı yok"

Haber 7

YORUMLAR 9
  • kireç ve toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl evvelki yorumları incelemek garip.
    Cevapla
  • mert kara 12 yıl önce Şikayet Et
    önce metinere sonra başbakana. önce metinere sonra başbakana sorulmalı. Basın da başbakana metinerin konunşmalarını sormadı gerçi
    Cevapla
  • idris bitlisli 12 yıl önce Şikayet Et
    2. şimdi ayrılıkçı diye yaftalananlardan önce, bu milletin birliğini dinamitleyenlerdir asıl sorumlular. kısır fikirleri ile köksüz, geçmişi olmayan bir devlet olabileceklerini zannettiler. abdullah öcalanın başını çektiği örgüt, aslında yanlışlar nedeni ile halkın yanlışlara olan tepkisini suistimal ederek ayrılıkçılığı körüklemiştir. yani temelde bir yanlışa karşı koyma var halkın bilincinde. istiklal harbinden sonra ise doğru olan milletin birliğini, ırk esasına göre şekillenen yeni devlet anlayışı ile ayırma gayesi vardır. dolayısı ile kıyaslama yapıldığında, doğu halkının yanlışlara olan karşı tepkisi daha masumdur istiklal savaşı sonrası ittihat ve terakki fikriyle bu milleti parçalayanların etkisinden. şehitleri ve vatanı yücelteceğiz derken, her defasında ittihat ve terakkinin köhne baascı ceberrut prangalarında kıvranıldığının kimse farkında değil. şehitleri ve vatanı yüceltmeye çalışırken bir o kadar ayrılıkçılık körüklenmiş oluyor. doğudakiler de baascı pkk nın cebri altında
    Cevapla
  • idris bitlisli 12 yıl önce Şikayet Et
    1. küçükken öğretildiği gibi "ibrahim milleti" nden biliriz bizler kendimizi. istiklal savaşı sonrası bu birleştirici anlayış, ırk üzerine dizayn edilen anlayış ile yeni devlet şekillendirildi. ittihat ve terakkinin cunta yapılanması ile yeni devlet şekillendirildi. bu günki terör diye karşımıza çıkan temel problemin kökü burada yatmaktadır. bu ittihat ve terakkinin etkisine çok geçmeden şeyh said tepkisi patlak vermiştir. ittihat ve terakkinin baas anlayışıyla, milletin saffetinden yararlanılarak şekillendirilen yeni devlet, milleti parçalamış ve nifak tohumları ekmiştir.
    Cevapla
  • ali aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet özdemir COK HAKLISIN HATTA BIZDEN DAHA FAZLA HAKLARA SAHIPLER. tesvık onlara verılır elektrgı bedava devlet en cok onalra yardım ederler benle eşit olsa onada razıyım ama benden daha ıyı ımkanalara sahıpler gıt bır kurt burakata hemserecılık onlarda hemen sahıp cıkar hemserısene kımse kılına dokunmaz ama anadolunun adamını(içanadolunun adamı) öylemı iş buldun calıs nankörluk yapma der kut e iş bulursun calısmaz bıle ama en pıs işlerıde onlar yapar uysturu kacakcılık gıbı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası