Barzani'yi tutuklatan fişekler

Avusturya'dan satın aldığı fişeklerle Kapıkule'de yakalanan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin akrabalarından Matin Barzani, tutuklu yargılanıyor.

GİRİŞ 12.03.2013 16:07 GÜNCELLEME 12.03.2013 16:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşadığı belirtilen 26 yaşındaki Matin Barzani 12 Aralık 2012 günü Türkiye'ye giriş yapmak üzere otobüsle Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi.

Kapıkule Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde otobüsün 11 yolcusuna ait bagajlar x-ray cihazında taramaya alındı. Cihaz yolculardan Matin Barzani'nin laptop çantasında yoğunluk tespit edilmesi üzerine ince aramaya alındı. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan kontrolde çantanın içinde 22 kalibrelik yivli setli tüfekte kullanılan 2 bin 500 fişek bulundu. Bu fişeklerin, suikastlarda kullanılan fişeklerden olması da dikkati çekti.

LİSANSLI ATICI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Gözaltına alınan Matin Barzani 13 Aralık günü Almanca tercüman aracılığı ile savcılıktaki ifadesinde, Avusturya'da yaşadığını lisanslı atıcı olduğunu, fişeklerin av ve sporda kullandığını söyledi. Matin Barzani, "Fişekleri Avusturya'da fatura karşılığı aldım. Faturaların bir suretini gümrük görevlilerine ibraz ettim. Daha önceden Avusturya'dan Irak'a giderken bir çok kez bu şekilde fişek götürdüm. Havaalanlarında yada gümrükte beyan etmediğim halde hiçbir sorun çıkmadı" dedi.

Karayolu ile ailesinin bulunduğu Irak'a gideceğini anlatan Matin Barzani, "Avusturya'da herkes bu şekilde satılan mermileri alır. Ben de bu mermileri Irak'ta kendim kullanacaktım. Ben lisanslı atıcıyım. Buna ilişkin belgeleri ailem tarafından ulaştırılmasını sağlayacağım. Bu belgeler yanımda yoktur. Bu fişekleri getirirken herhangi bir kötü niyetim yoktu, suçsuzum" diye savunma yaptı.

Sorgusunun ardından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konulan Matin Barzani hakkında, Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tehlikeli maddeyi izinsiz olarak yurda sokmak' suçlamasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın geçen ay yapılan ilk duruşmasında suçlamayı kabul etmeyen Matin Barzani, savunmasında avcı olduğunu ve fişekleri av amaçlı getirdiğini söyleyerek tahliyesini istedi. Tahliye istemini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • onbasi77 11 yıl önce Şikayet Et
    2500 fisek. 3-5 tanede degil ..
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    İlahi !. Bir BARZANİ'den kalem-silgi çıkacak değil ya !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'