12 Eylül zanlısı 33 yıl sonra yakalandı

Adana'da 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi öldürme olaylarına karıştığı suçlamasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Osman Engin, yakalandı.

12 Eylül zanlısı 33 yıl sonra yakalandı
12 Eylül zanlısı 33 yıl sonra yakalandı
GİRİŞ 15.04.2013 12:02 GÜNCELLEME 15.04.2013 16:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Ankara 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'cinayet' suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırılıp, cezası Yargıtay tarafından onanınca hakkında yakalama kararı çıkarılan Osman Engin'i merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Fatih Mahallesi'nde yakaladı.

İDAM CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Cinayet sanığı Osman Engin'in darbe öncesinde Haluk Kırcı ile birlikte hareket eden Adana Ülkücü Gençlik Derneği kurucu üyeleri arasında bulunduğu ve Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olayına da karıştığı iddiasıyla 1990'lı yıllarda yargılanıp idam cezasına çarptırıldığı, sonra da itirazlar sonucunda cezasının 36 yıla düşürüldüğü bildirildi. Sanık Engin'in bu cezasının da 2010 yılında Yargıtay tarafından onandığı öğrenildi.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Kendini yakalayan polislerden "Bu yaştan sonra ben artık cezaevinden çıkamam hakkınızı helal edin" dediği öğrenilen sanık Engin, adliyeye sevki sırasında gazetecilerin "Hangi suçtan yakalandın?" sorusuna "Eski davalardan dolayı" dedi. "Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olayına mı karıştın?" sorusuna ise "Hayır ben onu öldürmedim, o olayla ilgim yok. Eski davalar, onlar da bana kalsın" derken "Pişman mısın?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben vatan ve millet için yaptım." Sanık Osman Engin işlemlerin ardından önce Adana Adliyesi'ne, sonra da cezaevine götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    VATAN MİLLET İÇİN VATAN MİLLETİN ÇOCUNU ÖLDÜRMEK!. mhp neden pkk ya karşı anlamak mümkün değil! aslında mhp ve chp nin şimdiki kankilikleri ve o zamanki düşmanlıkları aslıda ciddi bir tez konusu, hadi yğidim seni reis yaptık gir şu falanca p.. temizle seni birde kahraman yapıp tarihe kaydettirelim, işte mhp nin oldum olası gençleri kandırma politikası, son günlerde duyduğum en acaip haber bu haberdir, anadolu insanının saflığını kurtlar kullanmıştır. ülkü ocaklarına takılan gençlerin ailelerini çocuklarına sahip çıkmaları için uyarırırız
    Cevapla
  • ensar 11 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet. Ya bunu sadece ülkücüler yaptı dersek yanlış olur çünkü o zamanda solcular insan öldürüyorlardı ama onlarda ne için adam öldürüyorlardı onu yazmıyor kimse okullarda kendilerinden olmayanları okutmuyorlardı nasıl onlar yanlışsa vatan için yapılanlarda yanlış kimsenin yoğurdu diğerinden farklı değil çünkü olan millete oldu zindanlarda çürüdü insanlar bunlarda garıp çocuklardı ağa babalar daha kaymak yemektedir.
    Cevapla
  • Cem Dogdu 11 yıl önce Şikayet Et
    Vatan icin yapmismis. Vatani zaten sizin gibi zihniyetler bu hale getirdi... Eger bu sozleri soyleyen biri akil hastasi degilse aklima sasarim... Aklim almiyor cidden, bir insan bir insani ne diye oldurebilir, hangi gerekceyi sebep gosterebilir... Lanet ediyorum....
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne is arkadas adam 1980 de adam oldurmus eli kolu sallayip gezmis. 1990 da idama mahkum olmus gene eli kolu sallamis cunku cezasi belli amma onanmamis ve tam 20 yil sonra akp yargida reform yapinca bazi kuklalar aradan cekilmis ve bu amca tam 33 yil sonra anca hapse girmis yuh yani bide utanmadan sikilmadan vatan icin millet icin adam oldurdum diyiyo ulan senden ne vatan ne millet bisey istedi sen suna ben beyinsizin tekiyim bazi uyaniklar verdi elime silahi yollladi beni vurdurdular birilerini desene devletin polisini askerini oldurmek ne zamandir vatana hizmetten sayilir olmus
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    çektirdiğin kadar acı çek. bazı insanlar işte kendini bunlar gibi vatan hizmetkarı görüyor. azılı canavarların beyni iyi yıkanmış. bu güne bakıyorum hala birçok insanı aynı kafada görüyorum. vur de vuralım öl de ölelim diyen bazı dışta eşkiya içte korkak insanlar hala var. ben onları ne türk olarak ne ecdadımdan gelen olarak ne vatandaş olarak ne insan olarak tanımıyorum tanımadığım diğerleri yahudiler ermeniler ve teröristler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde