2 günlük bebeğini yakarak öldürdü

Sivas'ın Divriği ilçesinde 2 günlük bebek, benzin dökülüp yakılarak öldürüldü.

2 günlük bebeğini yakarak öldürdü
2 günlük bebeğini yakarak öldürdü
GİRİŞ 15.05.2013 16:32 GÜNCELLEME 15.05.2013 19:17
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Beştepe mevkisinde yakılmış bir erkek bebek cesedi gören çoban, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekiplerinin yaptıkları kontrolde, bebeğin benzin dökülerek yakıldığı belirlendi.

Ceset, incelemelerin ardından otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çobanın verdiği bilgiler doğrultusunda, şüpheli kamyon şoförü M.Ö. (31), bir halı sahada maç izlediği sırada yakalandı. M.Ö'nün eşi ev hanımı T.Ö. (23) de gözaltına alındı.

Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.Ö. ve T.Ö'nün Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Onur Altınışık'a ifade verdiği öğrenildi.

M.Ö'nün ifadesinde, 1 yaşında kızlarının bulunduğunu ve ikinci çocuğu istemediklerini dile getirdiği belirtildi.

Cinayeti itiraf eden şüphelinin, önceki gün Sivas'ta dünyaya gelen bebeği ilçeye götürdükleri sırada fare zehiri içirdiğini anlattığı kaydedildi. Şüphelinin, bebeğin ölmemesi üzerine, eşi T.Ö'yü eve bırakıp Beştepe mevkisine geldiğini ve bebeği üzerine benzin dökerek yaktığını beyan ettiği bildirildi.

T.Ö'nün de ilk 6 ay eşinden ve yakınlarından gizlediği hamileliğinin ortaya çıkmasından sonra kürtaj yaptırmak istediklerini ancak yasal sınır aşıldığından bunu gerçekleştiremediğini söylediği öğrenildi.

Bebeğini düşürmek için kendisini yerden yere attığını, yüksek yerlerden atladığını ve ağır yük taşıdığını dile getiren T.Ö'nün, bunu başaramadığını kaydettiği belirtildi.

Çiftten ve bebekten alınan DNA örneklerinin inceleneceği bildirildi.

GAYRİMEŞRU ŞÜPHESİ

Şüpheli M.Ö.'nün bebeği fakirlik yüzünden öldürdüğünü iddia etmesine rağmen, jandarma bebeğin gayrimeşru ilişki sonucu doğduğu için öldürülmüş olabileceği ihtimalini de dikkate aldı. Bebek cesedi otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Gayrimeşru olma ihtimaline karşı bebek ve aileden DNA örneklerinin alınarak karşılaştırılacağı belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınan anne T.Ö. fenalaşınca Divriği Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinden sonra sorgulama için jandarmaya götürüldü.

Divriği Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulanan şüpheli karı- koca M.Ö. ile T.Ö., Divriği Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Daha önce verdiği ifadelerde bebeği fakirlik nedeni ile bakamayacağı için öldürdüğünü söylediği belirtilen M.Ö. savcılığa verdiği ifadede, bebeğin eşinin gayri meşru ilişkisinden olduğunu bu nedenle öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 51
  • GÜL YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürtaj daha mı masum ki!. Kürtajı öneren arkadaş, arada fark varmı ki kürtaj olsaymış diyosun. Allah şaşırtmasın kimseyi bu mübarek günde. Kimi bilemez kimi bulamaz derler. Benim gibi bazıları çocuk hasretiyle yanar tutuşur, kimisi böyle yavrusunun canına kıyar. Hakkımızda hayırlısını ver Rabbim...
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 10 yıl önce Şikayet Et
    masum bebeği öldüreceğine . eşini öldürseydin diyesi geliyor insanın amma susmak lazım... zira buülkede kadın hakkı kadın hakkı diye diye kadınları iyice çığrından çıkarrtılar..
    Cevapla
  • ahmet mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    İki gündür gördüğüm haberi okumuyordum.... Okumamak için çabaladım ama dayanamadım.Bir insan bir bebeği nasıl yakar?Çoğu arkadaş yazmış zaten uzatmaya gerek yok.İDAM...
    Cevapla
  • Sahra- 10 yıl önce Şikayet Et
    birkaç hafta önce de bir üni. öğrencisi bebeğini 6.kattan atmıştı. sözde tahsilli dersin..korunmayı da mı bilmiyorlar ne cahil insanlar bunlar veya oldu diyelim 6 aya kadar aklı neredeymiş,bari öğrenince kürtaj olsaymış ..kürtajı tasvip ettiğim için demiyorum elbette fakat en azından vücuda gelmemiş bir canlı bu kadar acı çekmezdi..keşke kısasa kısas uygulansa ve bu olayları artık duymasak..gayrımeşru ilişkiler çoğaldıkça bunları duymaya devam edeceğiz ama bu haberleri okumayi dahi ne midem ne kalbim kaldırmıyor,ne haram işleyecek ne halt edecekseniz edin ama yalnız kendinizi yakın,masum bebelerden ne istersiniz..bir hayvan kadar olup yavrunuzu bağrınıza basamadınız ya ,yazık....
    Cevapla
  • hulusi cana 10 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası geri gelmeli ve bu zalimler idam edilmeli!. İdam etmezseniz böyle zalimleri hiçbir caydırıcılığı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü