Yumurta için kardeşini öldürdü

Adana'da sabah kahvaltısında yumurta için tartıştığı kardeşini öldürdüğü ileri sürülen sanığa 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Yumurta için kardeşini öldürdü
Yumurta için kardeşini öldürdü
GİRİŞ 14.06.2013 10:30 GÜNCELLEME 14.06.2013 10:30

Çukurova ilçesinin Huzurevleri Mahallesi'nde oturan İ.Ç, 17 Nisan 2012'de sabah kalktıktan sonra annesi E.Ç'den kahvaltı için yumurta pişirmesini istedi. Annesinin pişirdiği yumurtayı soyan İ.Ç, yumurtanın rafadan olmadığını görünce, "Niye yumurtamı rafadan yapmadın?" diye bağırdı. Kardeşinin annesine bağırması üzerine odasından çıkan İ.Ç, kardeşine, "Annem hasta. Niye anneme bağırıyorsun?" diyerek kardeşini susturmak istedi. Ağabeyinin bu sözlerine sinirlenen İ.Ç, mutfaktan tava ve bıçağı alarak ağabeyine saldırdı. İ.Ç de, meyve bıçağı ile karşılık verip kardeşini öldürdü. Polise teslim olup tutuklanan katil zanlısı ağabey İ.Ç yargılandığı Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen kardeş katili İ.Ç, son savunmasında, kardeşini öldürdüğüne pişman olduğunu söyledi. Kardeşinin annesine kahvaltı yapması için bağırdığını öne süren İ.Ç, "Kardeşimi anneme bağırmaması için uyardım. Bana tava ve bıçakla saldırdı. Kaçtım, peşimden geldi. Kendimi odaya kapattım. Annemin çığlık sesi üzerine dışarı çıktığımda babam bayılmıştı. Kardeşim yine bana saldırdı, mutfağa kendimi zor attım. Yerdeki meyve bıçağını alıp rastgele sallayıp kaçtım. Geri eve geldiğimde polisler kapıdaydı. Kardeşimi bıçakladığımın farkında bile değildim. Böyle bir şey olmasını istemezdim" dedi. Duruşmaya gelen anne E.Ç ile baba Ö.Ç gözyaşlarına boğuldu. Sanık oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyleyen baba Ö.Ç, "Bir oğlumu mezara gönderdim, diğer oğlumun ise cezaevinde çürümesini istemiyorum" dedi. Anne E.Ç de, "2 evladımın arasında kaldım. Ayıramadık" diyerek sanık oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı ağabey İ.Ç'yi kardeşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Kardeşini tahrik sonucu öldürdüğü ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 16 yıl 8 aya indirildi.

Karar üzerine baba ve anne gözyaşlarına boğuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak