Sahte emeklilik çetesine darbe!

Denizli'de, engelli derneği çatısı altında, engel oranlarını yüksek gösterilmesini sağladıklarını kişileri, malulen emekli ettirip, haksız kazanç sağlayıp, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, adli kontrol verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sahte emeklilik çetesine darbe!
Sahte emeklilik çetesine darbe!
GİRİŞ 18.06.2013 19:00 GÜNCELLEME 18.06.2013 19:00

Çetenin düzmece raporlarla emekli olmalarını sağladığı tespit edilen 11 kişi hakkında da yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Denizli'de polis, özürlü derneği adı altında faaliyet gösterip, sahte özürlü raporu düzenleyip, çok sayıda kişiyi malulen özürlü yaparak SGK'yı ve vatandaşları dolandıran çeteye yönelik operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 7 dernek yöneticisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, malulen emekli olmak isteyen fakat bedensel engel oranları buna yetersiz olan kişilere, para karşılığı, çeşitli ilaçlar ve yöntemlerle engel oranlarını yüksekmiş gibi gösterip, heyet raporu almalarını sağladıkları ileri sürülen bir engelli derneğinin yöneticileri N.F. (44), R.S. (33), F.Y. (36), H.K. (37), D.Ç. (45), R.D. (41) ve A.A.'yı (45) geçen pazar günü düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda farklı kişiler adına düzenlenmiş, sahte olduğu belirlenen 42 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu, 10 senet, 21 evrak ve doküman, 68 nüfus cüzdanı fotokopisi, 10 hard disk ele geçirildi. Dernek yöneticilerinin malulen emekli ettikleri 11 kişi de gözaltına alındı. 11 kişi, polisler tarafından tekrar hastaneye götürülüp, gerçekten engelli olup, olmadıklarının tespiti için tekrar rapor alındı. Raporlardan 11 kişinin daha önce verilen özür oranları malulen emekli olmaya yeterli olmadığı ve herhangi bir özürlerinin de bulunmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, çete üyelerinin haksız yollarla emekli olmasını sağladığı kişilerin SGK'dan toplam 116 bin lira emekli maaşı ve sağlık harcaması alıp, kurumu zarara uğrattıkları belirlendi. Dernek yöneticilerinin ise, sahte engelli raporlarıyla emekli olmalarını sağladıkları kişilerden toplam 55 bin lira haksız gelir elde ettikleri tespit edildi.

Savcılık, derneğin kapatılması için Valilik Dernekler Bürosu'na yazı yazarken, SGK'dan malulen emekli edilen 80 kişinin nasıl emekli olduğunun incelenmesini istedi.

Sorguları tamamlanan 7 kişi, sevk edildikleri adliyede adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sahte raporlarla malülen emekli oldukları tespit edilen 11 kişi hakkında ise 'devleti zarara uğratmak' suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi