Esrar operasyonu polis kamerasında

İstanbul Pendik'te gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda 1 ton 150 kilogram esrar ele geçirildi. İki şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, ele geçirilen uyuşturucunun İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki sokak satıcılarına dağıtılacağı ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.06.2013 14:50 GÜNCELLEME 29.06.2013 15:07

Filmleri aratmayan görüntülerin yaşandığı operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

Narkotik suçlarıyla ilgili 1969 yılında kurulan ve o tarihten itibaren Türkiye'deki en önemli uyuşturucu operasyonlarına imza atan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timleri, 3 ay önce projeli bir çalışma başlattı. Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağını belirleyen polis, şüphelilerin içinde bulunduğu TIR'ı Pendik'te izlemeye başladı. Karayolu üzerinde bir süre izlenen TIR'a operasyon için harekete geçen çok sayıda narkotik timi, aracı durdurdu. Sürücü yere yatırılarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda saman çuvallarıyla birlikte esrar paketleri ele geçirildi. Polis araca el koyarken 2 şüpheli de gözaltına alınarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

OPERASYON KAMERADA

Polisin yaptığı operasyon başlangıcından son anına kadar kayıt altına alındı. Filmleri aratmayan görüntülere sahne olan operasyonda polis kamerası, ekiplerin takibini, polisin kendi arasındaki haberleşmesini, TIR'ın durdurulması ve yapılan aramaları an be an kayıt altına aldı. Narkotik uzman birimleri tarafından el konulan araçta yapılan incelemede araçta 1 ton 120 kilogram esrarın yanı sıra 30 kilogram da toz esrar bulunduğu belirlendi. Bu rakamın İstanbul'da ele geçirilen en yüksek rakam olduğu öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri tutuklanırken, aracın sürüsünün adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

İSTATİSTİKLER DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan operasyonlar kapsamında ele geçirilen esrar miktarları istatistiksel olarak da dikkat çekti. Buna göre Türkiye genelinde son 1 haftada 5 ton esrar ele geçirilirken bu miktarın 2 tonu İstanbul'da yakalandı. 2013 yılının ilk 6 ayında Türkiye'de ele geçirilen esrar miktarı 60 ton 19 kiloya ulaştı. Geçen yıl toplamında Türkiye'de 74 ton esrar ele geçirilmişti. 74 ton esrarın 23 ton 66 kilosunun 2012'nin ilk 6 ayında ele geçirilmesi de dikkat çeken unsurlardan biri oldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?