Muş'ta aşiret kavgası:1 ölü, 9 yaralı

Muş'un Malazgirt ilçesinde Gebola ile Celali aşiretleri arasında meydana gelen kavgada 1 kişi öldü 9 kişi ise yaralandı.

Muş'ta aşiret kavgası:1 ölü, 9 yaralı
Muş'ta aşiret kavgası:1 ölü, 9 yaralı
GİRİŞ 01.07.2013 19:09 GÜNCELLEME 01.07.2013 19:09

Edinilen bilgiye göre ilçede bulunan Saftekin Gazi Mahallesi'nde Gebola ile Celali aşiretlerine mensup kişiler arasında başlayan sözlü tartışma ilçe merkezine taştı.

Merkezde bulunan bir kıraathanede devam eden kavgada silahla ağır yaralanan Mehmet Çelik (40) ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yolda hayatını kaybetti. Kavgada; Resulcan, Nurettin, Ramazan ve Remzi Akgün ile Recep Çelik, Mahmut Çelik, Mehmet Kadan, Yavuz Kadan ve Gülağı Yıldız yaralandı. Yaralılar Malazgirt, Bulanık ve Muş Devlet Hastanesi Acil Servisleri'nde tedavi altına alınırken, ilçeye Bulanık ilçesinden takviye ekip gönderildiği öğrenildi.

Malazgirt Kaymakamı Muhammet Gürbüz, kavganın ilk başta iki komşu arasında başladığını belirterek, "Olay komşular arasında yanlış anlaşılmadan ötürü başlamış. Biz olayın büyümemesi için devreye girip aileleri barıştırdık. Ancak olay bu gün mahallede tekrar başlamış. Daha sonra ilçe merkezine kadar büyüyen olayda maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybederken, 9 vatandaşımız iye yaralandı. Şuanda ilçe merkezinde herhangi bir sıkıntı yok. Güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri almış bulunuyorlar" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış