Bursa'da 30 işçi hastanelik oldu

Bursa'da bir tekstil fabrikasında ipliklerin renklendirilmesinde kullanılan kimyasal maddenin, suyla temas etmesi sonucu 30 işçi zehirlendi.

Bursa'da 30 işçi hastanelik oldu
Bursa'da 30 işçi hastanelik oldu
GİRİŞ 06.07.2013 11:55 GÜNCELLEME 06.07.2013 11:55

İşçilere, acil servisi boşaltılan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahale edildi. Zehirlenen işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Caddesi'nde bulunan Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçiler, bugün saat 06.30'da, üretilen iplikleri boyahane kısmında renklendirmek istedi. Çuval içersinde bulunan kimsayal maddeyi, içersinde su olduğunu fark etmedikleri havuza döktü. İşçiler, su ile karışması sonucu çevreye yayılan kimyasal maddeden zehirlendi.

30 kadar işçide mide bulantısı, baş dönmesi, boğaz ve göz yanması başlayınca, görevlilerin haber vermesiyle fabrikaya çok sayıda ambulans ve Sivil Savunma ekipleri gönderildi. Zehirlenen işçiler ambulanslarla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede ilk müdahaleleri yapılan ve sağlık durumları iyi olduğu belirtilen işçiler servislerde tedaviye alındı. Fabrikada incelemede bulunan uzmanlar, zehirlenme olayına boyahane kısmında kimyasal maddelerin su ile temasının neden olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü