Helikopter destekli operasyonda 26 gözaltı

Adana'da lüks ev ve villalardan hırsızlık yapan ve bu olaylarda çocukları kullanan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Helikopter destekli operasyonda 26 gözaltı
Helikopter destekli operasyonda 26 gözaltı
GİRİŞ 12.07.2013 14:02 GÜNCELLEME 12.07.2013 14:02

Adana'da lüks ev ve villalardan hırsızlık yapan ve bu olaylarda çocukları kullanan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 250 polisin katıldığı ‘Tsunami 2' adlı hava destekli operasyonda, aralarında örgütü liderlerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Ulubatlı Hasan, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerinde oturan Adana ile çevre il ve ilçelerde evden hırsızlık yaptığı tespit edilen organize suç örgütüne yönelik alınan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçti. Savcılıktan alınan izinle çete üyeleri teknik ve fiziki takibe alındı. 3 ay boyunca yapılan takip sonucunda şüphelilerin Adana, Niğde ve Mersin illerinde toplam 52 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bunun üzerine polis harekete geçerek, 8 Temmuz günü aralarında özel harekatın da bulunduğu 250 polis ve helikopter desteğiyle 20 adrese eş zamanlı olarak “Tsunami 2” operasyonunu başlattı. Operasyon sürecinde suç örgütü kuran, yöneten ve birlikte hareket edenlerin ev, işyeri ve otolarında yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, kol saati, ziynet eşyası, fotoğraf makinası, LCD televizyon ve hırsızlıkta kullanılan suç aletleri ele geçirilirken, malvarlıklarına el konuldu. Operasyonda suç örgütünün liderleri Ramazan Y. (25), Ferdi Y. (23) ve Ferhat Y. (19) ile birlikte 26 kişi gözaltına alındı. Şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

IŞIKLARI YANMAYAN EVLERE GİRİYORLAR

Sorgu sırasında suç örgütünün hırsızlık olaylarında akşam saatlerini beklediği, yemek zamanında ışıkları yanmayan evlere girdikleri ve genellikle zemin, 1. ve 2. kata çıktıkları, buralardan aldıkları malzemelerle hızla ikametleri olan Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi'ne gittikleri, yaklaşık hırsızlık eylemi gidiş dönüş 20 dakika içerisinde tamamlandığından kendi aralarında hırsızlığa giderken "vur kaç yapalım” dedikleri de deşifre edildi. Suç örgütünün çok para çıkar düşüncesiyle genellikle Adana ve çevre illerde villalara girdikleri, buralarda da kamera ve alarm sisteminin olmadığı villaları tercih ettikleri, özellikle kamera olup olmadığını "göz var mı" şeklinde şifreli olarak birbirlerine sordukları, aydınlatmaya dikkat ettikleri, aydınlatmanın yüksek olduğu evlere yakalanırız düşüncesi ile girmedikleri öğrenildi. Suç örgütünün evlere girişlerde 'ceza almazsınız' diyerek çocukları kullandıkları ve 8 çocuğun suç örgütünün elinden yapılan operasyonla kurtarıldığı bildirildi.

''BUNUN DIŞARI ÇIKMASI DA VAR''

Zanlılar, sorgularının ardından "organize suç örgütü kurma, yönetme, üye olma, suç örgütü ile birlikte hareket etme, nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme suçlarından" adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sevk edilmeleri sırasında kendilerini görüntüleyen basın mensuplarını "Bunun dışarı çıkması da var" diyerek tehdit etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?