Adana'da 204 kilo eroin ele geçirildi

Adana'da polisin gerçekleştirdiği uyuşturucu eporasyonunda bir kamyonetin kasasındaki demir profiller arasına gizlenmiş 204 kilo eroin ele geçirildi.

Adana'da 204 kilo eroin ele geçirildi
Adana'da 204 kilo eroin ele geçirildi
GİRİŞ 22.07.2013 15:14 GÜNCELLEME 22.07.2013 15:14

Uyuşturucuyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı ekipler, 17 ay önce Şırnak'tan yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisini elde etti. İstihbarat üzerine harekete geçen ekipler, teknik çalışma başlattı.

Ekipler, Afganistan'da üretilip İran'a, oradan da katırlar sırtında Türkiye'ye sokulan uyuşturucunun, Şırnak'a kadar ulaşmasını izledi. Şırnak'ta bir karoser atölyesinde özel hazırlanmış kamyonetin kasasına gizlenen uyuşturucu, geçen cumartesi günü alıcısına ulaştırılmak üzere yola çıktı. Polis de operasyon için düğmeye bastı. Şırnak'tan Adana'ya kadar takip edilen kamyonet, Tarsus-Adana-Şanlıurfa Otoyolu'nun İncirlik Park Alanı'na girerken durduruldu.

Kamyonetti kullanan 30 yaşındaki Zübeyr Okuşluk ile yanında bulunan 25 yaşındaki Haşim İnçik gözaltına alındı. Kamyonette arama yapan ekipler, kasanın üstündeki profil boruların arasına yerleştirilmiş halde toplam 204 kilo eroin ele geçirdi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Okuşluk ile İnçik, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

UYUŞTURUCU VE TERÖR İÇ İÇE

Polisin, son yıllardaki en başarılı operasyonlardan birine imza attığını ifade eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, uyuşturucu ve terör suçlarının birbiri ile ayrıştırılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ele geçirilen uyuşturucunun terör örgütüne finans sağlamak amacı ile piyasaya sürülmeye çalışıldığını dile getiren Vali Coş, "Suçlular ile mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

Güvenlik güçlerimiz, her alanda ve anlamda geceli, gündüzlü suçla mücadele etmektedir. Ele geçirilen uyuşturucu sayesinde 20 milyon 430 bin gencimizin zehirlenmesi önlenmiştir. Bundan dolayı emek harcayan bütün birimlerimizi kutluyorum" dedi.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin, 15-22 Temmuz arasında 15 ayrı operasyon düzenlediği ve 154 kilo esrar ele geçirildiği de açıklandı. Ele geçirilen uyuşturucuyu Adana'ya sokmaya çalışırken yakalanan 22 zanlıdan 17'sinin tutuklandığı kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi