Adana'da dolandırıcı şebeye darbe: 33 gözaltı

Adana merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, terör yalanıyla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 33 kişi yakalandı.

Adana'da dolandırıcı şebeye darbe: 33 gözaltı
Adana'da dolandırıcı şebeye darbe: 33 gözaltı
GİRİŞ 22.07.2013 15:36 GÜNCELLEME 22.07.2013 15:36

Adana Emniyet Müdürlüğü, iletişim araçlarını kullanarak irtibata geçtikleri vatandaşlara, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan bir şebekenin, "Banka hesaplarınız, kimlik bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti. Soruşturma sürüyor" diyerek korkuttuğunu tespit etti. Polis vatandaşlardan para veya altın isteyen şebekeyi takibe aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 7 ay boyunca takibi sürdürdü. Polisin kendilerini izlediğini fark etmeyen şebeke, 7 ayda aynı yöntemi kullanarak 12 il 15 ilçeden 39 kişiyi dolandırmak istedi.

Takipte olan polis de dolandırıcıları fark ettirmeden kurbanlar ve banka ile temasa geçerek şebekenin oyununu bozdu. Polisin yaptığı müdahaleler sayesinde 3 milyon 500 bin TL'nin dolandırıcıların eline geçmesi önlendi. Dolandırıcıları hissettirmeden 7 ay boyunca yapılan teknik çalışma geçtiğimiz cuma günü bitti. Mahkemeden arama kararı alan Asayiş Şube Müdürlüğü, önceden belirlenen 5 ildeki 39 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda, çetenin lideri 36 yaşındaki Cuma Aslan ile İbrahim Doğan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, bu silahlara ait 38 adet fişek, 13 bin 370 lira para, 3 adet cep telefonu, 40 adet sim kart ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...