Suç örgütü polis operasyonu ile çökertildi

Sultangazi'de haraç, adam öldürme, tehdit, şantaj, hırsızlık, gasp ve yağma suçlarına karıştıkları öne sürülen suç şebekesi, polis operasyonuyla çökertildi.

Suç örgütü polis operasyonu ile çökertildi
Suç örgütü polis operasyonu ile çökertildi
GİRİŞ 16.09.2013 13:25 GÜNCELLEME 16.09.2013 13:25

Liderliğini Varol Değirmenci'nin (30) yaptığı 5 kişilik çetenin tüm üyeleri, sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Çetenin bir diğer üyesinin de 2012'de cinayet suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

İddialara göre, Sultangazi Mahallesi Heykel Park'ta Ramazan Yıldırım'ın (31), 7 Ağustos'ta kurşunlanarak öldürülmesi suç şebekesini orta çıkaran soruşturmanın tetikçisi oldu. Park içerisinde 23:00 sıralarında yaşanan olayda; uyuşturucu kullanmak, dağıtmak ve adam yaralama suçlarından sabıkalı Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetmiş, arkadaşı Ali Y. (27) ve yoldan geçen 2 kişi yaralanmıştı.

Cinayet ve yaralama olaylarını soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Ramazan Yıldırım ile aynı mahallede ikamet eden Varol D. arasında, alacak verecek meselesi nedeniyle husumet olduğu, silahlı saldırının ise Varol D. ile arkadaşları tarafından gerçekleştirildiğini saptadı.

Adam öldürme, gasp ve yağma gibi farklı suçlardan sabıkası olan şüpheliyi takibe alan polis, liderliğini Varol D.'nin yaptığı suç şebekesine ulaştı. Şebekenin; hırsızlık, gasp, yağma, tehdit, mala zarar verme, çek senet tahsilatı, adam öldürme ve yaralama ile uyuşturucu madde dağıtımı gibi çeşitli suçlara karıştığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin Esenyurt'taki bir alışveriş merkezinde bir araya gelişini fırsat bilen polis, operasyon düğmesine bastı. Şüphelilerin üzerinden ve kullandıkları çalıntı araçtan 1'i otomatik olmak üzere 5 ruhsatsız silah çıktı. Adam öldürme, yaralama, tehdit, yağma, oto hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, alıkoyma ve uyuşturucu gibi farklı suçlardan sabıkalı olan ve gözaltına alınan şebeke üyeleri, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Silahlar ise incelemeye alındı.

Şebekenin karıştığı suçların belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmada bölgede işlenen benzer suçlar mercek altına alındı. Ele geçirilen silahların kriminal incelemesinde Ramazan Yıldırım'ın öldürüldüğü ve üç kişinin yaralandığı olayda kullanıldığı, ayrıca bir kişinin daha ölümü ve dört kişinin yaralanma olaylarında suç aleti oldukları tespit edildi. 2011 Ekim ayında şebeke üyelerinin iki kuyumcu kuryesinden silah zoruyla 10 kilo altın gasp ettikleri ortaya çıktı.

Cinayet zanlısı Varol D., Nusret K. (27), Kahraman B. (21) ve Fatih U. (38) ile Gedik G. (38) sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı