14 kişilik minibüste 35 kaçak yakalandı

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde polis tarafından durdurulan minibüste 35 kaçak yakalandı. Araçta havasızlık nedeniyle baygınlık geçiren 3 yaşındaki Afgan uyruklu bir kız çocuğu polisin kucağında minibüsten çıkarıldı. Koşarak kaçmaya çalışan minibüs sürücüsü Süleyman Gürbüz ise kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

14 kişilik minibüste 35 kaçak yakalandı
14 kişilik minibüste 35 kaçak yakalandı
GİRİŞ 20.09.2013 12:54 GÜNCELLEME 20.09.2013 12:54

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nden İpsala istikametine giden 27 yaşındaki Süleyman Gürbüz yönetimindeki 34 LG 700 plakalı minibüsü Dörtyol Kavşağı'nda durdurdu. 14 yolcu kapasiteli olan ve minibüste arka koltukları sökülerek balık istifi bindirilmiş Suriye, Afganistan, Somali, Myanmar ve Eritre uyruklu 2'si çocuk 35 kaçak yakalandı. Havasızlık nedeniyle baygınlık geçiren 3 yaşındaki Afgan uyruklu kız çocuğunu bir polis memuru kucağına alarak dışarı çıkarttı. Kız çocuğu bir süre sonra kendine geldi. Minibüsten sürücüsü Gürbüz, koşarak kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kaçaklar, minibüsten çıkarılarak Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yanlarında getirdikleri konserveleri açarak yediler. Ayrıca minibüste 2 büyük boy şişme bot ile 4 kürek bulundu. Kaçaklar işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabacılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Sürücü Süleyman Gürbüz ise çıkarıldığı mahkemece "Yasadışı yollarla insan kaçakçılığı yapmak" suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'