Sahte hakim, 4 kişiyi dolandırdı

Adana'da kendini hakim olarak tanıtıp tanıştığı kişilerin emeklilik işlemleri ile icradan mal temin etmelerine yardımcı olacağını söyleyerek 60 bin lirasını aldığı ileri sürülen 47 yaşındaki Ayten Ö. gözaltına alındı.

Sahte hakim, 4 kişiyi dolandırdı
Sahte hakim, 4 kişiyi dolandırdı
GİRİŞ 25.10.2013 18:17 GÜNCELLEME 25.10.2013 18:17

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Ayten Ö., kendini çevresine Adana Ağır Ceza Hakimi Ayten Deneri olarak tanıttı. İddialara göre, Ayten Ö., tanıştığı M.T., H.B., K.A. ve S.A. isimli kişilere, emeklilik ve icradan mal temin etme işleri için "Hallederim" diyerek yardımcı olacağını söyleyip 60 bin liralarını aldı. Paralarını bu kadına kaptıran kişiler, işlerinin çözümlenmemesi üzerine Adana adliyesinde Ayten Deneri isminde bir hakim olup olmadığını araştırdı, böyle bir hakimin olmadığını öğrenince şikayetçi oldu.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırmada, dolandırıcı Ayten Ö.'nün adresini belirledi. Ayten Ö., evinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde kendisine yönelik iddiaları kabul etmediği öğrenilen Ayten Ö.'nün daha önce de aynı suçtan kaydığını olduğu belirtildi.

Ayten Ö., işlemlerinin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?