Cezaevi önünde sıcak su eylemi

Adana Kürkçüler Cezaevi'nin önüne gelen bir grup, mahkumların sıcak suyla banyo yapamadıkları, yemeklerin yetersiz oluşu ve hasta mahkumların tedavi edilmediklerini ileri sürerek eylem yaptı.

Cezaevi önünde sıcak su eylemi
Cezaevi önünde sıcak su eylemi
GİRİŞ 01.11.2013 10:32 GÜNCELLEME 01.11.2013 10:32

Savcılık yetkilileri, eyleme konu tüm sorunların belli bir grup mahkum tarafından dile getirildiğini, gerçekle ilişkisinin olmadığını bildirdi. İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, tutuklu ve hükümlü yakınları ile birlikte cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 50'ye yakın mahkumun kendilerine dilekçe verip cezaevindeki şartlardan yakındıklarını bildirdi.

45 günden bu yana mahkumların sorunlarının sürdüğünü ileri süren Tanrıverdi, mahkumların, aylardan beri sıcak su akmadığı için banyo yapamadığını, yemeklerin yetersiz olduğunu, hastanelere götürülmeyip tedavi ihtiyaçlarının karşılanmadığını iddia etti.

Tanrıverdi, cezaevi koşullarının tutuklu ve hükümlülerin haklarını dikkate alıp düzeltilmesi gerektiğini anlatarak, "Toplumun tüm kesimlerini de cezaevi sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz." dedi. Cezaevinde yaşanan sıcak su tartışmasına savcılık açıklık getirdi.

Savcılık yetkilileri, cezaevindeki doğalgaz çalışmalarından dolayı bir aydan bu yana sıcak su verilemediğini doğruladı, ancak mahkumlara banyo sularını koridorlardaki prizlerle ısıtma imkanı sağlandığını bildirdi.

Yetkililer, F tipinde kalan mahkumlar için gece bile olsa tüm riske rağmen acil yardım ambulansı sağlandığını, cezaevleriyle ilgili iddiaların genellikle belli bir grup mahkum tarafından dillendirildiğini bildirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?