Adliyeden çıkan avukata bıçaklı saldırı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir avukat adliye çıkışında bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan ve boynundan yaralanan avukatın boynuna 20 dikiş atıldı.

Adliyeden çıkan avukata bıçaklı saldırı
Adliyeden çıkan avukata bıçaklı saldırı
GİRİŞ 09.01.2014 17:25 GÜNCELLEME 09.01.2014 17:25

Mersin'in Tarsus ilçesinde adliye önünde bıçaklı saldırıya uğrayan avukat yaralandı. Vekalet ücreti nedeniyle yaşandığı belirtilen olayda yaralanan avukatın boynuna 20 dikiş atıldığı ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. 

Olay, Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde bulunan yeni adliye binası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 35 yaşındaki 2 çocuk babası avukat Turgut Kılbıçak, adliyeden çıkarken Ş.P. (46) isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Avukat Kılbıçak aldığı bıçak darbeleri nedeniyle kanlar içinde yere yığıldı.

Olay yerinden kaçmaya çalışan Ş.P. adliye polisleri tarafından yakalandı. Ticari taksi ile Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Kılbıçak'ın boynuna 20 dikiş atıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Kılbıçak, müşahede odasında gözetim altında tutuluyor.

Olayın ardından hastaneye gelen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, meslektaşının ölümden döndüğünü ve olayı şiddetle kınadığını söyledi. Antmen, şunları kaydetti: "Hem sevgili arkadaşımız Turgut'un hem de Mersin Barosu'nun deyim yerindeyse verilmiş sadakası varmış.

Davasını açıp kazanan bir vatandaşımız, karşı tarafa kısmen reddedilen dava nedeniyle ödemesi gereken vekalet ücretini icra takibine koyan Avukat Turgut Kılbıçak'a bugün öğleden sonra adliyede bilinçli bir şekilde saldırarak ve ciddi anlamda hayati bölgesi olan boynuna, şahdamarlarının olduğu bölgeye bıçakla saldırmak suretiyle yaralamış.

Gerçekten 1-2 milim daha derin bir yara olmuş olsa arkadaşımızı orada kaybetmemiz içten bile değil. Şu an 20 santim civarında bir kesik var boynunda. Ama çok şükür ki damara denk gelmemiş ve bu nedenle arkadaşımız şu an hayatta. Nefretle kınıyoruz. Sonuna kadar olayın takipçisi olacağız."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı