Soçi'ye sandalye ihracatı dolandırıcılığı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 22. Kış Olimpiyatlarının yapıldığı Rusya'nın Soçi kentine sandalye satacaklarını söyleyip 2 kişiden 55 bin lira aldığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Soçi'ye sandalye ihracatı dolandırıcılığı
Soçi'ye sandalye ihracatı dolandırıcılığı
GİRİŞ 12.02.2014 14:11 GÜNCELLEME 12.02.2014 14:11

İddiaya göre, İstanbul'da yaşayan Selçuk B. ve İnegöl'de ikamet eden İlker K. ile irtibat kuran şüpheliler, kendilerini "eski özel harekatçı ve iş adamı" olarak tanıttı.

Selçuk B. ile İnegöl'de yaklaşık 5 ay önce bir araya gelen zanlılar, bir miktar para vermesi halinde 8-10 katını kazanabileceğini söyledi. Bu kişilerle bazı mobilya fabrikalarını gezen Selçuk B, Soçi'ye sandalye ihraç edeceklerini belirten şüphelilerin talebi üzerine İstanbul'a döndükten sonra bankadan kredi çekerek 20 bin lira gönderdi. Zanlıların telefon faturalarını da ödeyen Selçuk B, İstanbul'da bir kişiye 10 bin liralık senedin ödemesini yaptı.

İnegöl'e bağlı Konurlar köyünde ikamet eden İlker K. ise benzer vaatlerde bulunan şüphelilere, iş kazası tazminatı olarak eline geçen 15 bin lirayı verdi.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını fark eden Selçuk B. ve İlker K, İnegöl Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Polisin yaptığı araştırma sonucu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Selçuk B, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelilerle internette tanıştığını bildirdi.

Zanlıların, para gönderdikten sonra kendisini aramamasından şüphelendiğini dile getiren Selçuk B, "Rusya'ya ihracat yapıldığını gösteren belge var ama Rusya'dan teslim alan firma yok. Hayali bir ihracat yapılmış. 40 bin liram gitti. Böyle 20'ye yakın kişinin dolandırıldığını öğrendik" dedi.

İlker K. ise 2007 yılında iş kazası geçirdiğini anlattı.

Şüphelilerin, bu kaza nedeniyle tazminat alacağını öğrendiğini ifade eden İlker K, "Benimle çok ilgilendiler. Soçi'ye sandalye göndereceğimizi, bundan para kazanacağımızı söylediler. 15 bin lira verirsem 30 bin liranın üzerinde para kazanacağımı taahhüt ettiler. İş kazası tazminatım olan 15 bin lirayı onlara verdim. Parayı aldıktan sonra beni hiç aramadılar. Aradığımda ise telefonlara cevap vermediler. Ben de şikayetçi oldum. Hakkımı arayacağım" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı