Mert Aydın'ın katili ailesini de perişan etti

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Aykut B.'nin ailesi güvenlik gerekçesiyle apar topar Kars'ı terk etti.

Mert Aydın'ın katili ailesini de perişan etti
Mert Aydın'ın katili ailesini de perişan etti
GİRİŞ 13.04.2014 17:17 GÜNCELLEME 13.04.2014 17:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aileden geriye ipte asılı çamaşırları, tavukları ve kümesteki yumurtaları kaldı.

Polis, yakınları 3 aileyi daha yanlarına alıp Kars'ı terk eden Aykut B.'nin ailesinin Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki evinin çevresinde 24 saat nöbet tutuyor.

AİLESİ KARS'I TERK EDİP BAŞKA KENTE GİTTİ

Mert Aydın'ın cinayet şüphelisi olarak Aykut B.'nin yakalanmasının ardından B. Ailesi, apar topar Kars'ı terk etmek durumunda kaldı. Yanlarına yakınları 3 aileyi daha alan B. Ailesi, güvenlik nedeniyle açıklanmayan bir kente gönderildi ve bu yolculukları da devlet gözetiminde yapıldı.

HEPİMİZİN HAYATINI KARARTTI, PERİŞAN OLDUK

Kars'ta yaşayan tanıdıklarını arayan B. Ailesi'nin fertlerinin, "Aykut hepimizin hayatını kararttı. Bizi çektiğimiz çileye bakın. Yollarda sürünüyoruz. Nereye yerleşeceğimiz belli değil. Perişan olduk" dedikleri öğrenildi.

İPTE ASILI ÇAMAŞIRLAR, KÜMÜSTE YUMURTALAR KALDI

Göç kervanına Aykut'un ailesi ile birlikte yakın çevresi olan 3 ailenin de eşlik ettiği bildirildi. Yaklaşık 20 kişi olan 4 ailenin fertleri şehri ani terk ettikleri için yanlarına çok şey alamadı.

Aykurt B.'nin babasına ait Kars- Iğdır Karayolu üzerindeki Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki oto galeri işyeri de kapandı. Kapısına kilit vurulan işyerinde 2 otomobil bulunuyor.

B. Ailesi'nin evinde eşya öylece duruyor. Aileden arkada kalan ipe asılı çamaşırları, bahçedeki tavukları ve kümesteki yumurtaları da öylece duruyor.

KATİLE BEDDUA, EMNİYETE TEŞEKKÜR

Mert Aydın'ın cinayet şüphelisi Aykut B.'ye beddua eden komşuları, onun asabi bir yapısının olduğunu, mahalledeki çocukların ondan korktuğunu anlattı. Çocuklar da çoğu zaman Aykut B.'nin, kendilerini taşladığını söyledi.

Kars'ın dört bir yanına, cinayet şüphelisi Aykut B.'nin yakalanması nedeniyle teşekkür afişleri azıldı. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve işyeri sahipleri tarafından hazırlanan afişlerin asılmasında da itfaiye ekipleri yardım etti. Afişlerde, "Mert yavrumuzun katilinin yakalanmasında yüreği ve dualarıyla destek olan Kars halkına, gece- gündüz demeden yüreğiyle çalışan Kars Valiliği ve Kars Emniyetine sonsuz teşekkür ederiz. Halkımızın ve ailesinin sağduyulu ve vakarlı duruşunun devamı temennisiyle" ifadeleri yazıldı.

Bu arada kent merkezindeki mobese sistemi bakımdan geçirilirken, yekliler kentteki mobese kameralarının artırılacağını söyledi.

YORUMLAR 7
  • mavili 9 yıl önce Şikayet Et
    kadıoğlu. büyük lokma ye ama büyük laf etme!!! Kimseyi kınama ki başına gelmesin.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 9 yıl önce Şikayet Et
    bu cani ve sapığın ailesinin doğrudan. suçu olmamasına karşın dolaylı olarak onlar da suçlu sayılır. çünkü bu katili sizler yetiştirdiniz daha önceden de sabıkaları varmış neden çocuğunuza sahip çıkmadınız işte düzgün terbiye vermezseniz onun gibi siz de çile çekersiniz.
    Cevapla
  • Cemal Erkan Ar 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıktır, gühahtır.. Mert'in ailesinin yerinde hangimiz olsaydık bu caninin ailesine saldırırdık. Ancak; Aykut'un kimliği ve eşkali resmedildiği gibi ailesinin güvenliğini sağlamak kolluk kuvvetlerinin görevidir. Aksi, taktirde hangi kente giderlerse gitsinler birileri cehaletin ipine sarılıp zarar verecektir. Bireysel kabahatlerin ceremesini aileler çekmemeli, bireyi cezalandırmalıyız! Şayet idam cezası olmuş olsaydı ve Aykut'a bu ceza uygulanmış olsaydı ne Aykut'un ailesi Kars'ı terk ederdi nede Mert'in ailesi başta olmak üzere Türkiye'deki tüm duyarlı insanların yüreği bu denli yanardı. Bu yüzden diyoruz, çare ŞERİATTİR arkadaşlar ŞERİATTIR!..
    Cevapla
  • murat yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    SÖZÜN BİTMEDİĞİ YER..... genelde sözün bittiği yer denir böyle olaylarda... ama bunda durum öyle olmayacak kanımca... öncelikle mert'in ve o canÎ'nin ailelerine sabır ve sebat diliyorum.... yüz karasıyla yaşamak çok zor... ama şunu ifade etmeliyim ki o adamı hapishanede rahat bırakmaz hiç kimse... o, çocuğa ne yaptıysa, koğuştakiler de eminim ona aynısını yapacaktır ve inşallah yaparlar da... ya böyle bişey olmaz ki hadi tecavüz ettin... ki bu başlı başına bir rezilliktir... neden öldürdün.... bunu hesabı mahşere kalmayacak gibime geliyor... tabi rabbimin huzurunda veremeyeceği hesap başka...
    Cevapla
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir sapik suc islediyse aile bununla gururmu duyuyor sanirsiniz. Suc bireyseldir cezasida bireysel olur. vicdan sahibi olmaliyiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha