O malzemeler üniversiteye torpidoda girmiş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Mühendislik Fakültesi öğrencisini yaralayan saldırganın kullandığı satır ve yanındaki tabancayı, kiraladığı otomobilin torpido gözünde üniversiteye soktuğunu söyledi.

O malzemeler üniversiteye torpidoda girmiş
O malzemeler üniversiteye torpidoda girmiş
GİRİŞ 18.04.2014 16:36 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:36

Komsuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mühendislik Fakültesi öğrencisi kızın yaralandığı saldırıyı kınadı.

Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Komsuoğlu, "Plastik cerrahimizde tedavisi devam ediyor. Muhtemelen yarın taburcu edilecek. Hayati tehlikesi yok" diye konuştu.

Olayla ilgili güvenlik zaafı bulunmadığını savunan Komsuoğlu, şunları kaydetti:

"Okula kiralık arabayla sokulmuş. Bizim güvenliğimizin arabaları arama yetkisi yok, zaten olamaz da burada 70 bin öğrenci okuyor. Her gelen arabayı, öğrenciyi tek tek, her Allah'ın günü üstünü arayarak içeri koymak, pratik anlamda mümkün değil. Güvenlik birimleriyle görüştük. Bununla ilgili rektör yardımcımız da aynı bilgiyi verdi. Kiralık arabanın torpido gözünde üniversiteye sokmuş. Üniversite olarak çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok. Sadece olayın üzüntüsünü paylaşıyoruz."

Saldırıda tutukluk yapan tabancanın el yapımı olduğu öğrenildi.

Dün, KOÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kadir K, ayrılık kararı nedeniyle tartıştığı aynı fakültede eğitim gören eski kız arkadaşı Selma Polat'a ateş etmeye çalıştığı tabanca tutukluk yapınca satırla saldırmış, boynundan ve parmağından yaralanan Polat hastaneye kaldırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!