Polis şüpheli kovalamacası: 1 ölü

Uşak'ta, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobille yaşanan kovalamacada, şüpheli bir kişi mukavemette bulunduğu polisin silahından çıktığı iddia edilen kurşunla öldü.

Polis şüpheli kovalamacası: 1 ölü
Polis şüpheli kovalamacası: 1 ölü
GİRİŞ 21.04.2014 03:03 GÜNCELLEME 21.04.2014 03:03

Edinilen bilgiye göre, Fatih Caddesi'nde uygulama yapan polis ekipleri, şüphe üzerine Dursun Kabaklıoğlu'nun (41) kullandığı 64 LK 680 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Polisin "dur" ikazına uymayan sürücü, otomobilde oldukları belirtilen ağabeyi Kemal Can Kabaklıoğlu (54),Engin Kocabıyık (46) ve Hakkı Orhan'la (44) Fevziçakmak Mahallesi'ne doğru kaçmaya başladı.

Polisle şüphelilerin bulunduğu otomobil arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Otomobil, 3. Feyza Sokak'taki bir evin yan duvarına çarparak durdu. Sürücü Kabaklıoğlu ve diğer 2 kişi olay yerinden yaya olarak kaçarken, otomobildeki bedensel engelli Hakkı Orhan kendisine yaklaşan polis memuruna koltuk değneği ile mukavemette bulundu.

Yaşanan arbedede polis memuru B.A.B'nin eline koltuk değneğiyle vurulunca silah ateş aldı. Vücuduna mermi isabet eden Orhan, kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Diğer 3 şüpheli ise polisin takibi sonucu yakalandı.

Otomobilde yapılan inceleme pompalı av tüfeği ile 11 fişek bulundu. Olayda hayatını kaybeden şüphelinin değişik suçlardan çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirtildi.

Otomobil, Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasının ardından özel bir otoparka çekildi.

Yaşamını yitiren Orhan'ın cesedi, savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

UŞAK EMNİYET MÜDÜRÜ TOPRAK AÇIKLAMA YAPTI

Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis kontrol noktasından kaçan bir aracın ekipler tarafından takip edildiğini, bu sırada şüphelilerin bulunduğu otomobilin kaza yaparak durduğunu ifade etti.

Polis memurlarından birinin otomobile yaklaştığı sırada koltuk değnekli engelli bir şüphelinin mukavemette bulunduğunu belirten Toprak, şahsın elindeki koltuk değneğiyle polis memurunun sağ koluna vurduğunu, bu sırada polisin silahının ateş aldığını kaydetti. Toprak, vücuduna kurşun isabet eden şüphelinin yaralandığını, kaldırıldığı hastanede ise yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bilgisini veren Toprak, söz konusu silahın sahibi olduğu iddia edilen polis memurunun da olayla ilgili savcılığa ifade verdiğini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!