Çocuklar gaz bombasından hastanelik oldu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, okul çıkışı öğrencilerin taşlı saldırısında bir polisin yaralanması üzerine, polisin attığı gaz bombası yüzünden 12 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Çocuklar gaz bombasından hastanelik oldu
Çocuklar gaz bombasından hastanelik oldu
GİRİŞ 21.04.2014 16:32 GÜNCELLEME 21.04.2014 16:32

Silopi İlçesi'nde Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu'nda, bugün öğlen saatlerinde okuldan çıkan öğrencilerden birkaçı, iddiaya göre okul yakınında bulunan adliye binası önündeki polisleri taşladı. Atılan taşlardan biri bir polis memurunun başına isabet edip yaralayınca, polisler gaz bombası attı.

2 gaz bombası, okulun bahçesine düştü. 5 ve 6'ncı sınıf öğrencisi 12 öğrenci gazdan etkilenerek fenalaştı. Bu öğrenciler çevredekilerin yardımıyla Silopi Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Durumu iyi olan 3 öğrenci ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilirken, diğer öğrencilere serum takıldı.

Başına taş isabet eden polis memuru da, aynı hastanenin acil servisine getirilerek tedavi edildi.

HDP'Lİ SARIYILDIZ'DAN TEPKİ

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve BDP Silopi İlçe örgütü yöneticileri, hastaneye gelerek öğrencilerin durumuna ilişkin hastane yetkililerden bilgi aldı. Hastanede yaralı polis memuru Onur Ayrancı'yı da ziyaret eden Sarıyıldız, yaşananlara tepki gösterdi. Gaz bombasından etkilenen çocukların aileleriyle de görüşen Sarıyıldız, "Aileler artık çocuklarını okula göndermek istemiyor. Zaten mevcut eğitim zihniyetine ve diline bir tepki var. Bir de bu tür pratikler de eklenince, hiç kimse çocuğunu okula göndermek istemeyecektir" diye konuştu.

Çocuklarının hastaneye kaldırıldığını duyan öğrenci velileri de hastaneye akın etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık