İstanbul'da çalınan araçlar Kilis'te bulundu

İstanbul'da çalınan 2 araç, Suriye'ye götürülmek üzere iken Kilis'te ele geçirildi.

İstanbul'da çalınan araçlar Kilis'te bulundu
İstanbul'da çalınan araçlar Kilis'te bulundu
GİRİŞ 25.04.2014 19:17 GÜNCELLEME 25.04.2014 19:17

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kilis'te meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, İstanbul'dan çalınan bazı araçların sahte plaka takılarak ve kamyonlara yüklenerek Kilis'e getirildiği, bu araçların daha sonra Suriye uyruklu bazı kişiler tarafından Suriye ülkesine götürüldüğü bilgisi alması üzerine operasyon düzenledi.

Operasyon sonucu araçların yüklenmiş olduğu kamyonun şoförü ile yanında yolcu olarak bulunan iki gözaltına alındı. Kamyon üzerinden indirilen 2 adet aracın yapılan incelemesi ardından üzerlerinde takılı plakaların sahte olduğu, araçların gerçekte İstanbul Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünce "çalıntı" kaydıyla aranmakta olan araçlar olduğu tespit edildi. Çalıntı araçları teslim almak üzere gelen Suriye uyruklu şahıslar da yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınırken, çalıntı araçlar sahiplerine teslim edilmek amacıyla muhafaza altına alındı.

Şüphelilerin daha önce yine bu yolla İstanbul'dan çalıntı 15 aracı Suriye'ye götürdükleri tespit edildi. İstanbul'da meydana gelen "oto hırsızlığı" olayı ile ilgili olarak Kilis'te yakalanan 5 şüpheli mevcutlu olarak adli mercilere intikal ettirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu