Bebeği açlıktan ölen öğretmen: Babası reddetti

Kocaeli'nin 2 aylık bebeğini evde tek başına bırakarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Bebeği açlıktan ölen öğretmen: Babası reddetti
Bebeği açlıktan ölen öğretmen: Babası reddetti
GİRİŞ 10.06.2014 14:24 GÜNCELLEME 10.06.2014 16:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zanlı anne, “Zorla değil, isteyerek doğum yaptım. Doğum öncesi ve sonrası üzerime düşeni yaptım. Bebeğimi seviyorum. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi. Hakim, bu talebi reddetti ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, geçen yıl ekim ayı içerisinde Gölcük ilçesinde meydana gelmişti. Gölcük'teki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan anne Seçil M.D. (35) iddiaya göre, 'Berk' ismini verdiği 2 aylık bebeğini evde tek başına bırakarak 9 günlük Kurban Bayramı tatiline gitmişti. Bebek evde açlıktan ölmüştü. Anne Seçil M.D. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Berk bebeğin cenazesi ise DNA tespit çalışmalarının ardından 15 günlük süre içinde öğretmenin ailesi tarafından da teslim alınmayınca, kasım ayında Gölcük'teki 17 Ağustos Deprem Mezarlığı'nda bulunan kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.  Kocaeli Adliyesi'nde Seçil M.D.'nin iddianamesi hazırlandı. İddianamede, şüpheli anne Seçil M.D. için 20 yıldan 25 yıla kadar hapis talep edildi. Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Davayla ilgili üçüncü duruşma bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya, Seçil M.D. ve avukatı Murat Yaman ile ölen bebeğin babası olduğu iddia edilen polis memuru T.A.'nın avukatı Ayşe İpek Şener katıldı. Avukatların savunmasının ardından söz alan zanlı anne, “Bebeğimin doğum öncesi ve sonrası her şeyiyle ilgilendim. Zorla doğum yapmadım, isteyerek doğum yaptım. Bebeğim doğum sonrası bir ay kuvözde kaldı sonra eve getirdim. Bir ayda evde baktım. Tatile giderken de arkadaşıma emanet ettim. Ben üzerime düşen görevi yaptım. Bebeğimi seviyorum. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme hakimi, savunma tanığının dinlenmesine, bebeğin 7-8 gün yaşayıp yaşamayacağı yönündeki rapor talebinin, daha önce karara bağlanması nedeniyle, reddine, zanlının ceza ehliyetinin olup olmadığının talebinin, Adli Tıp Kurumu’nun iki dairesi tarafından verilen rapor nedeniyle, reddine, bebeğin vücudunda bulunan kılın zanlı annenin arkadaşı M.Ş’ye ait olup olmadığının tespitin sonucu etkilemeyeceğinden bu doğrultuda istenen raporun reddine karar verdi. Hakim, sanığın ve avukatının tahliye talebini de reddetti. Dava, 23 Temmuz tarihine ertelendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    SAVUNMAYA BAK SAVUNMAYA. yasak olmasa basacam küfürü,yok bebeğini seviyormuşda,üzerine düşeni yapmışmışda,o zaman bebeğini ne diye açlıktan ölmeye terk ederek,acılar içinde can çekişe çekişe ölmeye terk edip gittin şerefsiz. bebeği boğup öldürsen ondan iyiydi,hiç olmassa günlerce açlık acısı çekmez,ölür kurtulurdu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi