42 adreste 300 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

Emniyet tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ekibi eşliğinde kaçak akaryakıt şebekesine baskın düzenlendi.

42 adreste 300 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi
42 adreste 300 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi
GİRİŞ 17.06.2014 14:42 GÜNCELLEME 17.06.2014 14:42

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından akaryakıt kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalarda, yurt dışından akaryakıt getirip iç piyasada sattıkları belirlenen kişilere yönelik takip başlatıldı. 

Polis, geçtiğimiz Perşembe günü bu kişilere ve yönelik operasyon düzenlendi.

9 ŞEHİR, 42 ADRES, 22 GÖZALTI

İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Sakarya, Bursa, Bilecik, Hatay, Denizli ve İzmir'de 42 adreste yapılan eş zamanlı baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. "Örgüt Halinde Akaryakıt Kaçakçılığı" suçundan haklarında işlem yapılan şüpheliler bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

300 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Polisin  akaryakıt istasyonu gibi kullanılan bazı adreslerde yaptığı aramada, piyasa değeri 900 Bin TL olan 300 ton kaçak akaryakıt ele geçirdiği belirtildi. Ele geçirilen akaryakıta el konularak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu depolarını götürüldüğü dile getirildi.

ARAMALAR KAYDEDİLDİ

Emniyet tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ekibi eşliğinde şebekeye yönelik yapılan baskınlardaki arama anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, alınan numunelerin incelenmesi ve akaryakıt istasyonu gibi kullanılan bir depodaki bidonlar içerisinde bulunan akaryakıt bulunuyor. Ayrıca müşterilere satış yapmak için kullanılan bir akaryakıt pompası görüntüler arasında dikkat çekiyor.

2 MİLYON CEZA KESİLDİ

Söz konusu şüphelilerle işbirliği yapıp kaçak akaryakıt satan bazı işletmelere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 2 milyon TL para cezası kesildiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!