Gerçeği bankaya gidince öğrendi

Kastamonu’da nüfus cüzdanını kaybeden bir şahıs, kendi adına iki ayrı bankadan 20 bin TL kredi çekildiğini öğrenince şaşkına döndü.

Gerçeği bankaya gidince öğrendi
Gerçeği bankaya gidince öğrendi
GİRİŞ 03.07.2014 12:08 GÜNCELLEME 03.07.2014 12:08

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde ikamet eden Hüseyin Metin, yaklaşık 9 yıl önce İstanbul’a yaptığı bir ziyarette kimliğini kaybetti. Yeni kimlik çıkartan Metin, evine icra gelmeye başlayınca başına gelenleri fark etti. Kimliği ile bankalardan kredi çekildiğini Hüseyin Metin şaşkına döndü.

Yaklaşık 9 yıl önce İstanbul’a bir iş için gittiğini belirten Hüseyin Metin, İstanbul’a gittiği bir sırada Unkapanı’nda kimliğini çaldırdığını belirterek, “O günlerde, o bölgedeki bir gazeteye kimlik için zayi ilanı da verdim. Ancak aradan geçen 9 yıllık bir zaman sonra 9 yıldır köyde yaşamama rağmen İstanbul’un Kızıltoprak semtinde bir şirketin muhasebe müdürü adıyla 2 bankadan 20 bin TL’nin üzerinde kredi çekilmiş. Bu kredilerin de borcu ödenmemiş. Bunun üzerine banka, İstanbul’un Avcılar ilçesindeki sahte adreste kredi çekenleri bulamadığı için kimlik bilgileri üzerinden haciz işlemi gerçekleştirmiş” dedi.

İstanbul’da kurulan İnebolu Pazarında tezgah açtığını ifade eden Hüseyin Metin, yaklaşık 1 yıl önce paraya ihtiyacı olduğunu ve bunu üzerine bankaya giderek 10 bin TL para çekmek istediğini söyledi. Fakat banka görevlileri tarafından daha önce kendi adıma para çekildiğinin belirtilmesi üzerine büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Hüseyin Metin, “Kendime gelen evraklardaki kimlik fotokopisine baktığımda, kimlik aynı olup fotoğrafın değiştirildiğini ve bütün işlemlerin sahte fotoğraflı gerçek kimlik ile yapıldığını gördüm. Bunun üzerine banka görevlilerini durumu izah etmeye çalıştım. Yaklaşık olarak adıma 20 bin TL’nin üzerinde kredi çekilmiş ve bu kredi borcu ödenmediği için de yakında evime icra gelecek” diye konuştu.

İnebolu Cumhuriyet Savcılığına konu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Hüseyin Metin, “Suç duyurusunda bulunmama rağmen tedirginlik içindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Her ne kadar imzaların adli tıpa giderek tespiti yapılsa da banka ve adliye sicilinde bunlar görülebilecek” şeklinde konuştu.

Kendisinin köyde yaşayan bir insan olduğunu ve İstanbul’a da sadece birkaç kez gittiğini belirten Hüseyin Metin, şöyle konuştu: “Ben, ilkokul mezunu birisiyim. Fakat beni bir şirketin muhasebe müdürü olarak göstermişler. Ben, bu işlerden anlamam gitmem. Devletimizden ve savcılarımızdan bu konunun düzeltilmesini talep ediyorum. Çok mağdur ve endişeliyim”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?