Alo, neden dolandıramadık?

Dolandırıcılar aradıkları muhabirin para transferi yapmaması üzerine, "dolandırılacağını nasıl ve hangi aşamada anladın" diye sordu.

Alo, neden dolandıramadık?
Alo, neden dolandıramadık?
GİRİŞ 03.07.2014 14:32 GÜNCELLEME 03.07.2014 14:35

Manisa'nın Salihli ilçesinde yerel yayın yapan gazetede çalışan muhabiri arayan kişi, banka hesaplarının terör örgütü üyelerince ele geçirildiğini söyleyerek hesaptaki paraları başka bir hesaba trasfer etmesini istedi.

Salihli'de, günlük yerel yayın yapan bir gazetede çalışan muhabiri arayarak "banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiği gerekçesiyle paralarını başka bir hesaba transfer etmesini" isteyen dolandırıcılar, karşılarındaki kişinin olayı fark ettiğini anlayınca "dolandırılacağını nasıl ve hangi aşamada anladın" diye sordu.

Kendilerini emniyet ya da savcılık görevlisi olarak tanıtarak güven sağladığı kişilerin paralarını çeşitli yöntemlerle alan telefon dolandırıcıları, bu kez Salihli'de Cemal Güzelyurt'a telefonla ulaştı. Karşısındaki kişinin gazete çalışanı olduğunu bilmeyen dolandırıcı kendisini savcılık görevlisi olarak tanıtarak "Tüm banka hesaplarınız terör örgütü tarafından bloke edilmiş, hesaplarınıza el konulmuş. Ama siz merak etmeyin, bütün hesaplarınızı şuandan itibaren güvence altında. Ancak bu sorunun yasal zeminde çözümü için sizi öncelikle Cumhuriyet Başsavcımıza aktaracağız. Daha sonra da gerçekleştireceğimiz işlemlerle tüm sorun ortadan kalkacak" diyerek güven sağlamaya çalıştı.

Benzer dolandırıcılık olaylarının haberlerini daha önce yapan muhabir Güzelyurt, telefondaki kişiyi oyalarken diğer yandan da gazeteci arkadaşlarına durumu bildirip polisi devreye sokmalarını istedi.

Görüşmeleri kayıt altına alan Güzelyurt telefondaki kişinin yönlendirmesiyle, durumdan haberdar olan polisin önlem aldığı bankaya gitti. Suçüstü için tüm önlemleri alan Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve olayı uzaktan görüntülemek için bekleyen meslektaşları da Güzelyurt'u takip etti.

Telefondaki kişilerin bankadan çekilen paraları bir yere bırakmasını değil de başka bir hesaba yatırmasını istemesi üzerine Güzelyurt buna yanaşmadı ve tepki göstererek telefonunu kapattı.

Güzelyurt'tan dolandırıcıların verdiği banka hesap numaralarının bilgilerin alan polis, kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

"Nasıl anladın?"

Güzelyurt'u 10 dakika sonra tekrar arayan telefon dolandırıcıları, bu kez bilgi almak istedi. Telefondaki kişiler Güzelyurt'a "Dolandırılacağını nasıl ve hangi aşamada anladın" diye sordu.

Meslektaşlarına açıklama yapan Güzelyurt, gazetecilerin bu tür dolandırıcılık haberlerini sıkça yaptıklarını hatırlatarak, "Bu yöntemden dolayı Salihli'de bir çok insanın canı yandı. İkna yetenekleri çok fazla, böylelikle çok insanı dolandırdıklarını düşünüyorum. Ancak biraz dikkatli dinlerseniz, anlamsız konularla kafanızı karıştırmaya çalıştıklarını anlıyorsunuz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış