'Sonun Münevver gibi olur' tehdidiyle tecavüz

Adana'da internette tuzağa düşürdüğü 6 kızı, korkutup, tecavüz etmek ve fuhşa zorlamaktan tutuklanan sanık 52 yıl hapse çarptırıldı.

'Sonun Münevver gibi olur' tehdidiyle tecavüz
'Sonun Münevver gibi olur' tehdidiyle tecavüz
GİRİŞ 26.07.2014 14:52 GÜNCELLEME 26.07.2014 14:52

Aynı davada tutuksuz 5 sanığa ise 5-17 yıl arasında hapis cezası verildi

4 yıl önce Adana Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri,mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmada Seçkin L.Ö.’nün internetteki sosyal paylaşım sitelerinden tuzağına düşürdüğü liseli kızları hediye alma bahanesiyle kandırıp, otomobiliyle götürdüğü ıssız ve ormanlık alanlarda dövüp, "Münevver Karabulut’u biliyorsun değil mi? Senin sonun da onun sonu gibi olur" diye tehditle tecavüz ettiği saptandı.

TEHDİTLE ERKEKLERE PAZARLADI

Benzer suçlardan hakkında devam eden 4 ayrı davası bulunan Seçkin L. Ö.’nün, daha sonra tecavüz ettiği kız çocuklarını "Görüntülerini çektim. Benim dediklerimi yapmazsan bu görüntüleri ailene gösteririm ya da internete koyarım" diye yine tehdit ederek erkeklere pazarladığı ortaya çıktı.

Psikolog nezaretinde ifadesi alınan mağdurlardan 16 yaşındaki M.A., sanıkla 14 yaşındayken tanıştığını ve tecavüz ettikten sonra 2 yıl boyunca zorla erkeklere pazarlandığını anlattı.

M.A. "Sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlık teklifi gönderdi. Ben de kabul ettim. Tanışmak istediğini söyledi. Profilinde yaşı 18 görünüyordu. Ben de kabul ettim. Yaşının büyük olduğunu ve internette gördüğüm fotoğraftaki kişi olmadığını anlayınca uzaklaşmak istedim. Ama otomobilin kapılarını kilitledi. Şehir dışında ormanlık bir alana götürdü. Burada beni öpmeye başladı. Karşılık vermeyince tokatlayıp ’Benden kaçışın yok. Münevver Karabulut’u biliyorsun değil mi? Senin sonun da onun sonu gibi olur’ diye tehdit edince, sesimi çıkartamadım. Aracın içinde bana tecavüz etti. Sonra da tecavüz ederken görüntümü çektiğini, internette yayınlayacağını söyleyerek, para karşılığı satmaya başladı. Bu şekilde 2 yıldan beri erkeklerle birlikte oldum" diye ifade verdi.

Diğer küçük kızların da benzer iddialarda bulunması üzerine polis, 25 Aralık 2011’de, 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda Seçkin Lütfü Ö. ile işbirliği yaparak, küçük kız çocuklarıyla zorla birlikte olup, fuhşa zorladıkları ileri sürülen toplam 34 kişi yakalandı.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Seçkin L.Ö. ile birlikte 5 sanık tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

153 YIL HAPSİ İSTENDİ

Fuhuş çetesi kurduğu öne sürülen sanık Seçkin L.Ö. hakkında toplam 153 yıl, bu kişi ile işbirliği yaptığı öne sürülen 1’i kadın 34 kişi hakkında da 2-20 yıl arasında hapis cezası istemiyle Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sanık, Seçkin L.Ö., savunmasında suçlamaları kabul etmeyip, "Ben başka suçtan yattığım cezaevinden çıktıktan sonra ne kadar kadınla konuştuysam, polis bunları satıyormuşum düşüncesi ile topladı. Buradaki sanıklar arasında fuhuş yaptırma konusunda hiçbir delili olmayan ve şüphe dahi taşımayan kişi benim" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

CEZA YAĞDI

Karar duruşmasına çıkan sanıklardan 29’u hakkında beraat ve davanın düşürülmesi kararları verilirken, 5 sanığa ceza yağdı. Mahkeme heyeti, 6 kıza karşı işlenen ’cinsel istismar’, ’cinsel amaçlı hürriyetten yoksun bırakma’ ’fuhuşa teşvik’ ve ’cinsel istismara iştirak suçlarından’ Seçkin L.Ö.’ye 52 yıl hapis cezası ile 25 bin lira adli para cezası verdi. Ara kararla tahliye edilen ve tutuksuz yargılanan sanıklar 36 yaşındaki Gökhan D.’ye 17 yıl hapis cezası, sanıklar Erdal A., Gülşah Y. ve Cuma O.’ya 5’er yıl hapis cezası, mağdur sanık Esra D. de 6 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Salih ÜÇTEPE / DHA

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi