Ankara'da çatışma: 1 ölü, 3'ü polis 4 yaralı

Ankara'nın Dikmen Cevizlidere semtinde çıkan silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti, 3'ü polis 1 kadında yaralandı.

GİRİŞ 23.08.2014 15:24 GÜNCELLEME 24.08.2014 05:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saat 12.30 sıralarında 1134. sokakta yaşanan olay şöyle gerçekleşti. Çete liderliği, mekân basma, tehdit, şantaj, uyuşturucu, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunan Bülent A.'nın polis takibinde olduğunu fark etmesiyle ortalık karıştı.

Takipte olan polis ekipleri ile 06 DT 3740 plakalı araçta bulunan 1'i kadın 3 zanlı arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 polis memuru ile Bülent A. ve Elena G. yaralandı. Diğer zanlılar ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

ÇETE LİDERİ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı polis memurlarından biri hemen yakında bulunan markete sığındı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralı polis memurları ve iki zanlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çete lideri Bülent A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis memurlarının ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MAHALLE ABLUKAYA ALINDI

Olay yerinden kaçan diğer zanlıyı yakalamak için emniyet güçleri mahalleyi ablukaya aldı. Operasyona polis helikopteri ile özel harekat polisleri destek verdi. Sokak başları ekipler tarafından tutuldu. Bu sırada sokak aralarından kaçmaya çalışan zanlı ile polis arasında sıcak çatışma yaşandı. Zanlı daha sonra izini kaybettirdi. Özel hareket polisleri çelik yelek ve kalkanla binalarda arama yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen kaçan zanlı bulunamadı.

OTOMOBİLDE İNCELEME YAPILDI

Mahallenin bir tarafından operasyon sürerken diğer yanda Olay Yeri İnceleme ekipleri araçta çalışma yaptı. Yapılan çalışmada çok sayıda boş kovan bulundu. Araç da yapılan aramada ise bir adet uzun namlulu silah bulundu. Yapılan incelemenin ardından otomobil çekici marifetiyle emniyet otoparkına kaldırıldı.

ÇATIŞMA SONRASINDA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sırada çatışma yerine gelen ve zanlı Bülent A.'nın yakını olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, karakola götürüldü.

''KORKU DOLU ANLAR YAŞADIK''

Yaralı polis memurunun sığındığı market sahibi ise bir anda çatışmanın çıktığını ve bir polisin markete sığındığını anlattı. Korku dolu anlar yaşadığını anlatan market sahibi, çatışma nedeniyle dışarı çıkamadıklarını, büyük tehlike atlattıklarını anlattı.

YORUMLAR 1
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    toplumumuzda polisten kaçarım kurtulurum kanaati oluştu. çünkü kaçanlar kurtulanlar oldu arkasından ateş etmek diye bir şey yok, polis sokak dövüşçüsü gibi gidecek koşacak neredeyse karakucak yakalayacak suçluda bunu böyle bildiği için her fırsatta kaçmaya çalışıyor neticede malsefe bunlar oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi