'Başkomiserim' dedi, 10 bin lira dolandırdı

Bursa'da telefonla aradığı kişiye kendisini 'Başkomiser Cihan' olarak tanıtan telefon dolandırıcısı 9 bin 883 lira dolandırdı.

'Başkomiserim' dedi, 10 bin lira dolandırdı
'Başkomiserim' dedi, 10 bin lira dolandırdı
GİRİŞ 28.08.2014 09:44 GÜNCELLEME 28.08.2014 09:44

Nilüfer ilçesinde ikamet eden C.K.'yı telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen 2 şüpheliden birisi kendisini "Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Başkomiser Cihan" olarak, diğeri ise "Başsavcı" olarak tanıttı. Telefon dolandırıcılarının, hakkında yürütülen bir soruşturma sebebiyle para yatırması gerektiğini söylemesi üzerine paniğe kapılan C.K., ATM'ye giderek verilen TC kimlik numaralarına 9 bin 883 lira para yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan C.K.'nın müracaatı üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. 

Gemlik ilçesinde ikamet eden S.S. ise polise müracaat ederek, sosyal paylaşım sitesi Facebook ve e-mail adresinin kimliği belirsiz kişilerce çalındığını söyledi. Emniyette ifade veren S.S., "Adreslerimi çalan şüpheliler arkadaşlarıma dolandırıcılık amaçlı mesajlar atmışlar." dedi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı, "Bilişim sistemine girme" iddiasıyla soruşturma başlattı. 

Öte yandan Orhaneli ilçesinde ikamet eden B.G., cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiye 3 bin 440 lira para gönderdiğini kaydetti. Dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri