Telefon dolandırıcılarına 3 gözaltı

Karabükte, telefonla aradığı 2 kişiye kendisini 'savcı' olarak tanıtan dolandırıcılar polis tarafından gözaltına alındı.

Telefon dolandırıcılarına 3 gözaltı
Telefon dolandırıcılarına 3 gözaltı
GİRİŞ 12.09.2014 17:57 GÜNCELLEME 12.09.2014 17:57

Karabükte, telefonla aradığı 2 kişiye kendisini 'savcı' olarak tanıtıp dolandırıcılık girişiminde bulunan kişinin, paraları teslim almada kullandığı 3 şüpheli, polis tarafından yakalandı. Dolandırıcı ise aranıyor.

PARAYI TESLİM ALMAYA GELİNCE YAKALANDILAR

Kendisini 'savcı' olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı 60 yaşındaki Ş.A.'ya kent merkezinde bir kuyumcunun soyulduğunu, kuyumcuda kimliğinin bulunduğunu ve bankadaki hesaplarının soyguncuların eline geçtiğini söyleyerek, parasını muhafaza altına almak istediklerini söyledi. Dolandırıcıya inan Ş.A., bankadaki 16 bin lirasını çekip işyerinde beklemeye başladı. Bu sırada durumu arkadaşlarına anlatan ve onların uyarısıyla dolandırılmaya çalışıldığını anlayan Ş.A. polisi aradı. İşyerinde önlem alan polis, bir süre sonra parayı teslim almak için gelen ve kendisini polis olarak tanıtan İ.A.'yı yakaladı.

75 yaşındaki M.K. adlı kadın da kendisini aynı yöntemle dolandırmak isteyen aynı kişiye inanarak 30 bin liralık ziynet eşyasının bulunduğu torbayı balkondan bahçedeki otların arasına attı. Dolandırıcının gönderdiği 2 kişi otların arasında torbayı ararken komşusunun uyarısıyla durumu fark eden M.K., polisi aradı. Torbayı alamadan kaçan A.Y. ve B.Y.  kısa süre sonra kent merkezinde yakalandı. İ.A, A.Y. ve B.Y, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, diğer dolandırıcıyı arama çalışmaları sürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?