Güvenlikçiye hırsızlıktan 15 yıl hapis

Adapazarı'nda 6 yıl önce güvenliğini sağladıkları çarşıdaki bir işyerindeki çelik kasayı soyan, özel güvenlikçinin cezası onandı.

Güvenlikçiye hırsızlıktan 15 yıl hapis
Güvenlikçiye hırsızlıktan 15 yıl hapis
GİRİŞ 20.09.2014 15:51 GÜNCELLEME 20.09.2014 15:51

Adapazarı'nda 6 yıl önce güvenliğini sağladıkları çarşıdaki bir işyerindeki çelik kasayı soyan, ayrıca çeşitli tarihlerde hırsızlık yaptıkları belirlenerek yargılandıkları mahkemeye 15'er yıl hapis cezasına çarptırılan iki özel güvenlik görevlisine verilen hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Sanıklardan biri dava Yargıtay'dayken kazada öldü.

ÇELİK KASAYI SOYMUŞLARDI

Erenler İlçesi'nde 25 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen olayda, Toptancılar Çarşısı'nda baharatçı dükkanı bulunan Halil K.'ya ait işyerindeki çelik kasadan çeşitli tarihlerde 500 ile bin lira gibi miktarlarda paraların çalındı. Bunun üzerine işyerine konulan güvenlik kamerası sonucu, çarşının özel güvenlik görevlisi Erhan A.'nın (35) işyerine girerek para çaldığı anlaşıldı. Ayrıca aynı zamanda güvenlik amiri olan Erol T. (40) ile birlikte diğer bazı hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlendi. 

BİRİ TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Olay sonrasında tutuklanan özel güvenlikçi Erhan A. ve amiri olan Erol T. hakkında 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'haksız yere elde bulundurulan anahtar ile gece vakti zincirleme şekilde hırsızlık' suçlarından yargılandılar. Yargılama sırasında sanıklar, daha sonra tahliye oldu. Yargılama sonunda 15'er yıl hapis cezasına çarptırılan iki sanığın cezaları Yargıtay tarafından onandı.

Dava dosyası infaz edilmek üzere Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Ancak dava Yargıtay'da iken sanık Erhan A. trafik kazasında yaşamını yitirdiği için, sadece güvenlik amiri Erol T. için infaz kararı uygulanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı