Sigara parası vermeyen arkadaşını öldürdü

Tekirdağ’da Hasan D. isimli bir kişi birlikte alkol aldığı arkadaşı Fuat B. tarafından, sigara parası tartışmasında bıçaklanarak öldürüldü.

Sigara parası vermeyen arkadaşını öldürdü
Sigara parası vermeyen arkadaşını öldürdü
GİRİŞ 19.10.2014 11:13 GÜNCELLEME 19.10.2014 11:13

Olaydan sonra kaçan şüpheli Balkan ve kadın arkadaşı Gülşen Aktoprak yakalanırken, kanlı gömlek çamaşır makinesinde, bıçak ise sakladıkları ayakkabı dolabında bulundu.

Olay, dün gece Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki kamp alanında meydana geldi. Kampta bekçilik yapan Hasan Demirkıran’ın yanına, Fuat Balkan ile kadın arkadaşı Gülşen Aktoprak geldi. Bir süre 3 arkadaş alkol aldı. Daha sonra Fuat Balkan, iddiaya göre sigara almak için Hasan Demirkıran’dan para istedi. Parasının olmadığını söyleyen Hasan Demirkan'la tartışan Fuat Balkan, barakanın mutfağından aldığı bıçakla Demirkıran’ı karnından bıçakladı. Kanlar içinde yere düşen Demirkan'ın üzerine barakanın kapısını kilitleyen Fuat Balkan ve Gülşen Aktoprak, 1 kilometre ilerideki evlerine gidip saklandı.

JANDARMA KAPIYI KIRIP GİRDİ

Gece yarısından sonra Hasan Demirkıran’ın 2 arkadaşı bekçi barakasına gelip kapının kilitli olduğunu görünce, şüphelenerek jandarmaya haber verdi. Savcılık talimatıyla kapı kilidi kırılan barakanın içerisinde Hasan Demirkıranın cesedi bulundu. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Hasan Demirkıran’ın cesedi otopsi için Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

EVİNDE YAKALANDILAR

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri en son Fuat Balkan ve Gülşen Aktoprak’ın barakaya geldiğini belirledi. Olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan Cihan 2 sitesindeki evde yakalanan Fuat Balkan ve Gülşen Aktoprak gözaltına alındı. Evde yapılan incelmede Fuat Balkan’ın kanlı gömleği çamaşır makinesinde, diğer eşyaları ise parçalanmış olarak çöp konteynerinde bulundu. Olayda kullandığı öne sürülen bıçak ise evin ayakkabı dolabında ele geçirildi.

İTİRAF ETTİ

İlk ifadesinde suçunu itiraf eden işsiz 55 yaşındaki Fuat Balkan, arkadaşı olan Hasan Demirkıran ile aralarında para yüzünden tartışma çıktığını ve kavga sırasında bıçakladığını söyledi. Yeniçiftlik Jandarma Karakolu’na getirilen Balkan, "Birlikte alkol aldık. Daha sonra sigara almak için ondan para istedim. Parası olmadığını söyleyince aramızda tartışma çıktı. Kavga sırasında ben de mutfaktan aldığım bıçakla öldürdüm" dedi.

Gözaltına alınan diğer şüpheli 52 yaşındaki Gülşen Aktoprak da ifadesinde para yüzünden Fuat Balkan ile Hasan Demirkıran arasında tartışma çıktığını kaydederek, "Birlikte alkol aldık. Daha sonra Fuat, Hasan’dan para istedi. Aralarında tartışma çıktı. Fuat, Hasan’ı bıçakladı. Korktuk evi kilitleyip oradan kaçtık" diye ifade verdi.

Acı haberi alarak hastaneye gelen Hasan Demirkıran’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!