Polisten dublörlü çeteye operasyon

İstanbul'da taşınmaz malları sahte belgeler ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanarak satan bir şebeke polis tarafından çökertildi.

Polisten dublörlü çeteye operasyon
Polisten dublörlü çeteye operasyon
GİRİŞ 20.10.2014 23:49 GÜNCELLEME 20.10.2014 23:49

Aralarında bir tapu müdürlüğü personelinin de bulunduğu 8 şüpheli, Emniyet'teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada büyük bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. Polis, uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malların tapu kayıtlarında oynanarak ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanılarak satışının yapıldığını tespit etti.

2013 ve 2014 yılları arasında yaşanan olaylar sırasında, şebekenin tapu kayıt defterlerindeki fotoğrafları değiştirerek işlem yaptığı öğrenildi.
Polis, gerekli delillerin toplanmasının ardından önceki gün şebekeye yönelik bir operasyon yaptı. Aralarında tapu müdürlüğü personeli S.E.'nin (49) de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir adet ruhsatsız silah da ele geçirildi. 
Poliste yapılan sorgularında, şüphelilerin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek