Kameraya yakalanan lüks oto hırsızlarının taktiği

Yurdun birçok ilinde hırsızlık olayına karışıp 7 lüks otomobil çaldıkları tespit edilen zanlılar, yakalandı. Hırsızların taktiği ilginçti.

GİRİŞ 21.10.2014 17:36 GÜNCELLEME 21.10.2014 17:37

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte seyreden lüks bir otomobili Ümraniye’de durdurdu. Otomobilde bulunan 2 kişi, kimlik soran polise sahte ruhsat gösterip kaçmaya başladı. Çalıntı otomobille kaçan şüpheliler bir süre sonra bir halk otobüsüne çarptı. Kazanın ardından aracı terk eden şüpheliler yaya olarak kaçmaya başladı. Bunun ardından şüpheliler ile polis arasında bir süre kovalama yaşandı. Yaşanan kovalamacanın ardından D.B. (15) ve ismini Y.İ.Ö. olarak veren şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin terk ettiği otomobili inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aracın 10 Ekim’de İzmir Alsancak Polis Merkezi Amirliği idaresinden çalındığını bildirdi. Lüks otomobilin ise İzzet D. adlı erkek şahsa ait olduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerden Y.İ.Ö.’nün gerçek isminin A.T. (19) olduğunu tespit etti. Polisin yaptığı araştırmalar neticesinde A.T.’nin İstanbul’da oto hırsızlığı, otodan plaka hırsızlığı ve iş yeri hırsızlığı; Mersin, İzmir, Eskişehir, Bursa, Ankara ve Sakarya’da 11 hırsızlık olayına karışıp toplam 7 lüks otomobil çaldığı ortaya çıktı.

Şüphelileri arayan polis, kazanın ardından terk ettikleri lüks marka otomobil ile birlikte sahte plaka, sahte ruhsat, çalıntı plaka ve 3 adet laptop ele geçirdi.

Şüphelilerden gözaltına alınan A.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, D.B. ise yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

LÜKS OTOMOBİLİ ÇALARKEN KAMERAYA YAKALANDI

Öte yandan hırsızlardan birinin 25 Ağustos’ta Bursa’da 2014 model lüks bir otomobili çalarken güvenlik kamerasına yakalandığı belirlendi.

Görüntülerde otoparkta bir süre keşif yapan zanlının, ardından otomobilin kapısını açtığı görülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu