Çanakkale'de lüks otomobil operasyonu

Çanakkale'de ithalatında ÖTV'leri düşük gösterilerek devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle 5 işadamına ait lüks araçlara el konuldu.

Çanakkale'de lüks otomobil operasyonu
Çanakkale'de lüks otomobil operasyonu
GİRİŞ 22.10.2014 20:45 GÜNCELLEME 22.10.2014 20:45

Araçların şase numaralarının ruhsat ve faturalardaki numaralarla karşılaştırılacağı; herhangi bir olumsuzluğun bulunamaması durumunda sahiplerine teslim edileceği belirtildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 5 işadamının kullandığı cip ve otomobillerin bulunduğu lüks araçlara, ÖTV'leri düşük gösterilerek devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla el koydu. İl Emniyet Müdürlüğü önündeki otoparka çekilen araçlar ardından yeddiemin deposuna alındı. İsmi açıklanmayan araç sahibi işadamlarının da KOM Şubesi'nde ifade verdi, ardından serbest bırakıldı. 

Lüks araçların ithalatı sırasında ÖTV'lerinin düşük gösterilmesi nedeniyle devletin yaklaşık 1 milyon lira vergi kaybına uğratıldığı ileri sürüldü. Emniyet Müdürlüğü otoparkında bulunan araçların şase numaralarının ruhsat ve faturalardaki numaralarla karşılaştırılacağı ve incelemelerin bitmesinin ardından herhangi bir olumsuzluk bulunamazsa sahiplerine teslim edileceği belirtildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri