Balıkesir tarihindeki en yüksek uyuşturucu...

Balıkesir'de polisin durdurup arama yaptığı 3 otomobilin birinin gizli bölmelerine saklanmış 46 kilo 572 gram eroin ele geçirildi.

Balıkesir tarihindeki en yüksek uyuşturucu...
Balıkesir tarihindeki en yüksek uyuşturucu...
GİRİŞ 07.11.2014 17:22 GÜNCELLEME 07.11.2014 17:22

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri istihbarat çalışması sonucu van'dan İstanbul'a uyuşturucu taşınacağını belirledi.

Bunun üzerine Diyarbakır Şanlıurfa, Adana, Antalya ve Denizli güzerahını takip eden 06 FE 3303 plakalı otomobil polis tarafından takibe alındı. 06 AY 9498 ve 31 ANN 96 plakalı iki otomobilin de uyuşturucu taşıyan araca öncü ve artçılık yaptığı belirlendi. Üç otomobil Denizli'ye ulaştığında Uşak polisi otomobillerin gidebileceği İzmir ve Uşak İl Emniyet müdürlükleri ile de irtibata geçip, bilgi verdi. Bir yandan da Balıkesir- Bursa Karayolu ve Susurluk ilçesi yakınlarında önlem aldı.

Dün saat 22.00 sıralarında Susurluk'a ulaşan üç otomobil, polis tarafından durduruldu. G.T.'nin kullandığı otomobildeki aramada, gizli bölmelere saklanmış 90 parça halinde toplam 46 kilo 572 gram eroin ve uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 8 bin euro ve 3 bin 300 lira para ele geçirildi. G.T. ile kendisine arçtı ve öncülük yapan otomobil sürücüleri İ.B. ve İ.Ç. gözaltına alındı.

"BALIKESİR TARİHİNDE İLK"

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, basın toplantısı düzenleyerek, operasyonla ilgili bilgi verdi.

Gençliği zehirleyen ve uyuşturucuya özendirenlerle mücadeleyi hız kesmeden sürdüreceklerini belirten Vali Yaman, "Emniyet personelimiz dün bir çalışma gerçekleştirdi, 46 kilo 572 gram eroin ele geçirdi. Hükümetimiz, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile tüm birimlerimiz eroin ve madde bağımlılığına ilişkin ciddi bir çalışma sürdürüyor. Bu artarak devam etmektedir. Biz halkımızın huzuru ve emniyeti için bu tür faaliyetlere ara vermeden devam edeceğiz. Ben bu vesile ile hem emniyet müdürümüzü hem bu çalışmada görev alan mesai arkadaşlarını kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesi Balıkesir tarihinde bir ilk" dedi.

Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz ise "Elimizde şu anda olayla ilgili 3 şüpheli şahıs var. Gerekli tahkikatlar devam ediyor. Üç araca operasyon yapıldı. Birinde uyuşturucu var diğirleri boş. Operasyon hakkında detaylı bilgi veremiyorum. Çünkü onlar da kendi açılarından tedbir alıyorlar. Biz mücadele ediyoruz, karşı tarafta kendilerine göre gizlenme yolu arıyor. Yaptığımız çalışmayı deşifre etmesek daha uygun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Boz, ele geçirilen eroinin değerinin yaklaşık 2 milyon 500 bin lira olduğunu açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı