Yağma çetesi çökertildi: 5 tutuklama

Malatya'da bir akaryakıt istasyonunu basarak 20 bin TL'yi gasp eden 11 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Yağma çetesi çökertildi: 5 tutuklama
Yağma çetesi çökertildi: 5 tutuklama
GİRİŞ 10.11.2014 21:26 GÜNCELLEME 10.11.2014 21:26

Malatya’da bir akaryakıt istasyonunda sürekli yakıt alarak parasını ödemeyen ve son olarak da akaryakıt istasyonunu basarak 20 bin TL parayı gasp eden 11 şüpheli gözaltına alındı ve 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Olay, Yeşiltepe semtinde yaşandı. İddiaya göre; akaryakıt istasyonuna 6 Temmuz 2014, 30 Ekim 2014 ve son olarak 9 Ekim 2014 tarihlerinde giden bir grup, araçlarına yakıt aldıktan sonra parayı ödemeden ayrıldılar.

Son akaryakıt alımı esnasında istasyon sahibi G.G. ile çalışanlar S.Y., M.M. ve T.T. adlı şahısların para istemesi üzerine, buradan kavga çıkartarak ayrılan ve çete elebaşı olduğu ileri sürülen S.D., yaklaşık 20 dakika sonra beraberinde 10 kişi ile birlikte istasyona ellerinde demir sopalarla gelip, burada bulunanları dövüp, akaryakıt parasını da ödemeden 20 TL parayı gasp ederek kaçtılar.

Şikayet üzerine Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan geniş çaplı başarılı operasyon sonucunda çete elebaşı olduğu ileri sürülen S.D. ve adamları S.D., C.D., E.Y., E.Y., M.V., A.Y., E.Y., E.K., E.Y., S.Y. ve S.D. yakalanarak gözaltına alındı.
Adliyedeki işlemler sonucunda şüphelilerden çete başı S.D. ile birlikte 5’i tutuklanarak cezaevine konulurken, 4’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Şüphelilerden 2’si ise serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, bu gibi tehdit, şantaj, gasp, ve yağma olaylarına maruz kalan vatandaşların hiç çekinmeden Emniyet birimlerini haberdar etmeleri halinde suçlulara yönelik her türlü hukuki çalışmaların yapılacağını belirttiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor